Бившият акционер в ЦСКА и близък приятел с един от

...
Бившият акционер в ЦСКА и близък приятел с един от
Коментари Харесай

Емил Димитров защити Ел Маестро: Несериозно е да искаш оставка на треньор след няколко мача

Бившият акционер в ЦСКА и непосредствен другар с един от съсобствениците в клуба Христо Стоичков - Емил Димитров, даде изявление за " Тема Спорт ". Той приказва за горещите тематики на " Българска войска ", като изрази оптимизъм, че отборът може да излезе от рецесията, в която се намира от началото на сезона.

Мартин КОСТАДИНОВ

Г-н Димитров, надали сте удовлетворен от старта на сезона на ЦСКА. Къде съгласно вас се крият главните аргументи за слабото показване при започване на акцията?

- Не съм вътре в кухнята с цел да откроя една или две съществени аргументи. Че не потегли добре тимът се вижда от всички. Но мисля, че се през лятото се привлякоха качествени футболисти и по-късно се взеха своевременни ограничения за излизането от рецесията, което се видя в мача с Берое. И считам, че в случай че не престават по този начин, нещата ще придобият естествен темперамент.
 Новите перли на ЦСКА набират скорост,
Новите перли на ЦСКА набират скорост, " армейците " размазаха Литекс в контрола

Наложиха се с 5:1

Звучите оптимистично, само че в това време програмата на ЦСКА е много тежка. В идващия месец предстоят две гостувания в Пловдив, конфликти с ФК ЦСКА 1948, Левски...

- Ако искаш да си първенец не се съобразяваш против кой играеш. Трябва да биеш всички и те да се преценяват с теб. В противоположен случай не си за ЦСКА.

Смятате ли, че Нестор Ел Маестро е верният човек да изправи ЦСКА на крайници и да го изведе на идващия стадий от развиването му, откакто преди няколко години беше уволнен поради несправяне със дилемите си?

- Надявам се да се е развил в положителна посока по отношение на предходния си престой тук. Все още е рано за оценки. Нито може да се хвали поради една победа против Берое, нито пък обаче да тръгваме да го гоним, тъй като със заварени футболисти не е почнал да печели всеки мач незабавно. Несериозно е да искаш оставка на треньор след няколко мача.
 Официално: ЦСКА укрепи редиците си с повсеместен футболист
Официално: ЦСКА укрепи редиците си с повсеместен футболист

Емануел Шакич е поливалентен състезател, който треньорите могат да употребяват на няколко отбранителни позиции

За страдание тези, които постоянно са недоволни от всички най-често въобще не си купуват и билети, само че схващат от футбол най-вече и са най-гласовити. Хубаво е, че пристигна тази победа в Стара Загора с цел да има повече успокоение за работа новият треньор.

В началото на годината на " Армията " имаше преструктуриране, като семейство Ганчеви остана с 40% от собствеността, а други 40 минаха във фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука ". До какво мислите, че довежда и ще докара тази смяна?

- Влиза състезател с положителни финансови благоприятни условия. Това няма по какъв начин да не е позитивно за ЦСКА. А и минимум името на Ицо Стоичков (б.а. - Кавалерът на " Златна топка " остава с 20 % от дяловете в клуба) оказва помощ и в интернационален и във вътрешен проект, тъй че тези промени могат да бъдат единствено положителни. Знаеше се, че Юлиян Инджов не е разпален футболен почитател, а е добре когато притежателите на ЦСКА живеят с играта и тима.
 ЦСКА: На тази дата преди 75 години излиза наяве, че сме родени за великолепие!
ЦСКА: На тази дата преди 75 години излиза наяве, че сме родени за великолепие!

На този ден " армейците " завоюваха първата си купа

През лятото ЦСКА направи най-скъпата си селекция от две десетилетия насам. Ще има ли трайна смяна в трансферната политика на клуба?

- Няма такова нещо като качествени свободни сътрудници във футбола. Разбира се, всяко предписание има изключения. Но те са изключения, тъй като се случват доста рядко. Никой клуб не си изпуска мощните футболисти. Не извадиш ли пари за прехвърляния в най-хубавия случай можеш да намериш играчи от приблизително качество. Естествено и това не е гаранция.

И в нашия, и в международния футбол сме ставали очевидци на случаи, в които за някой футболист се дават големи пари и след това той тотално разочарова. Затова е доста значима и скаутската работа. Но когато финансите се харчат мъдро, ще има резултати, а по-късно дори ще има и възвръщаемост. Все отново ЦСКА постоянно е бил трамплин за излизане към огромния футбол.
 ЦСКА пуска в продажба специфична колекционерска монета
ЦСКА пуска в продажба специфична колекционерска монета

Тя е отдадена на първата шампионска купа на ЦСКА и ще бъде налична от на следващия ден, 09.09.2023 година

Някои побързаха да отпишат ЦСКА от битката за шампионската купа след пагубния старт...

- Шампионатът е в извънредно ранен етап и никой не би трябвало да бъде отписван, още повече пък ЦСКА.

Какво смятате за конкуренцията за първото място, най-много в лицето на Лудогорец и Левски?

- Левски стоят малко по-добре тази година, само че отново ще ги натиснат финансовите проблеми и ще би трябвало да продават. Не им е положително ситуацията, само че в последна сметка е хубаво, че демонстрират зъби, тъй като съперничеството сред ЦСКА и Левски би трябвало да бъде развито. Това е огромният исторически дразнител. Лудогорец е пристигнал от нищото и най-вероятно в един миг и ще си отиде отново там. И с цел да има български футбол, би трябвало да има мощни ЦСКА и Левски, това е истината.

Можете ли да отличите някои от футболистите на ЦСКА, които ви вършат по-сериозно усещане, и да откроите някое отчаяние?
 Ради Кирилов за конфликта с ЦСКА: За мен всеки един мач е еднообразно значим
Ради Кирилов за конфликта с ЦСКА: За мен всеки един мач е еднообразно значим

Атакуващият състезател разяснява още идното посещение на ФК ЦСКА 1948 на ЦСКА

- Взехме добър централен бранител (б.а. - Браян Кордоба), в офанзива също чакам с времето новите попълнения да се приспособяват и нещата да се подобрят. Хайнц към този момент сподели, че разполага с огромни благоприятни условия, тъй че има някои мотиви за оптимизъм. Липсва ни капитанът Матей, само че в последна сметка треньорът е задължен да изкара максимума от наличното, с което разполага. А и не считам, че на някой пост в състава има тежки дупки.

Разбира се, всички почитатели желаят да има повече българи в тима. Но с цел да се случи това, би трябвало да ги произведем, да ги наложим. А това е мъчно, когато се бориш за шампионска купа. Не че не го вършат огромните тимове, само че това е дълъг развой. Със сигурност ни куца налагането на млади футболисти, само че това са действителностите.

Темата със стадиона продължава да е на дневен ред, като сега се преглеждат следващите обжалвания против плана на ЦСКА. От клуба пък оповестиха, че това е един от последните стадии преди началото на по този начин чаканата реорганизация...

- Преди какъв брой години споделих на вас публицистите и за кой път ще би трябвало да се повторя, че зелени рекетьори и измислени партии до последно ще спъват градежа на стадиона. И както виждате, се получава тъкмо това. Жалби, ПУП-ове, визи, тематиката ми е доста болна. Това че сме на финален стадий преди първа копка също го чувам от доста години. И на последния стадий постоянно се намира някой, който не е поставил две тухли една върху друга, да апелира, да бави и така нататък И нещата отново се връщат няколко стадия обратно до безспир.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР