Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп, Майк Коен пише

...
Бившият адвокат на американския президент Доналд Тръмп, Майк Коен пише
Коментари Харесай

Майк Коен: Тръмп харесва Путин

Бившият юрист на американския президент Доналд Тръмп, Майк Коен написа в книгата си, че американският водач харесва съветския президент Владимир Путин и метода, по който ръководи страната. Тръмп даже възнамерявал да даде на Путин апартамент вTrump Tower, която желал да построи в Москва.

Самият Коен назовава Тръмп " шарлатанин, лъжец, измамник, хулиган, расист, див звяр и спекулант, написа " Вашингтон пост ", базирайки се на откъс от книгата на записките на Коен " Предател: Истинската история на Майкъл Коен ", някогашен персонален юрист на президента Доналд Тръмп.

Според Коен, Тръмп харесва Путин, тъй като е съумял да поеме контрола над цяла нация и да я ръководи като лична компания, в действителност като че ли това е Организацията на Тръмп. Друга причина за благосклонност към Путин, написа Коен, е любовта на Тръмп към парите. Той счита Путин за най-богатия човек в света.

Освен това, написа вестникът, базирайки се на книгата на Коен, Тръмп е имал проект да подари мезонет в плануваната кула на съветския президент, с цел да му се подмаже.

В допълнение той цитира няколко епизода от това по какъв начин Тръмп приказва за някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама с тежки и расистки термини.

Книгата на някогашния юрист на Тръмп би трябвало да излезе на 8 септември.

Коен беше наказан на три години затвор за финансови и други нарушавания. През май той бе освободен под домакински арест по отношение на епидемията от ковид. След това обаче Коен стартира да се появява по улиците на Ню Йорк и в локалните заведения за хранене. Той беше върнат в пандиза на 9 юли. Впоследствие съдът разпореди още веднъж освобождението на Коен от пандиза.

Преди това Коен остро подлага на критика Тръмп и съобщи, че в предишното му е да взема решение неприлични проблеми, в това число да заплаща за безмълвие на дами, които са споделили, че имат връзки с Тръмп. Коен беше наказан за нарушение на законите за финансиране на предизборната акция и неистина на Конгреса в опит да отбрани Тръмп и себе си. Въпреки това, преди да бъде изпратен в пандиза, Коен още веднъж се появи в Конгреса с обвинявания против Тръмп.

Според отчета на специфичния прокурор Робърт Мюлер екипът на Тръмп е почнал да разисква плана за построяването на Тръмп Тауър в Москва през 2013 година незабавно след състезанието за Мис Вселена. Тогава главните договарящи по този план бяха Доналд Тръмп-младши и Емин Агаларов. Предварителното съглашение е подписано през декември 2013 година, а последните контакти на този стадий по него са през ноември 2014 година, се споделя в отчета.

Освен това дъщерята на Тръмп Иванка, която посети Москва през февруари 2014 година, също взе участие в договарянията. Проектът обаче е спрян на стадия на обмисляне, строителството не е почнало, се показва в отчета.

През 2015 година контактите бяха възобновени посредством представителя на съветската компания за недвижими парцели, специалистът Феликс Сатер. И до юни 2016 година този план е обсъждан на равнище Тръмп - щерка му Иванка и синът Доналд, Коен докладвал за този план на всички членове на фамилията. Представителят в тези договаряния обаче бил юриста и всички контакти минавали през него, се споделя в отчета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР