Бившия японски министър-председател Шиндзо Абе се обърна към Токио с

...
Бившия японски министър-председател Шиндзо Абе се обърна към Токио с
Коментари Харесай

Шинзо Абе иска Япония да разположи ядрени ракети от САЩ заради Русия и Китай

Бившия японски министър-председател Шиндзо Абе се обърна към Токио с апел да се обмисли слагането на американски нуклеарни оръжия, след съветското навлизане в Украйна.

След нахлуването на Русия в Украйна Абе предложи Япония да наруши дългогодишното табу и да се включи в деен спор по отношение на нуклеарните оръжия, в това число бъдеща стратегия за „ шерване на нуклеарно оръжие “, сходна на тази на НАТО.

„ Япония е подписала Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие и има своите три неядрени правилото, само че не би трябвало да се третира като полемика с табу по отношение на действителността на това по какъв начин светът е предпазен “, сподели Абе по време на интервю .

Тези изказвания обаче провокираха остри реакции освен от Китай, само че и от Япония. Премиерът на Япония Фумио Кишида незабавно отхвърли призива на Абе за спор по отношение на разновидността за шерване на нуклеарно оръжие. „ Това е недопустимо, като се има поради позицията на страната ни да поддържа трите неядрени правилото “, сподели Кишида, който съставлява изборен регион в Хирошима.

Япония следва трите си правилото да не създава, има или позволява нуклеарни оръжия на своя земя, които са въодушевени от атомните бомбардировки на Хирошима и Нагасаки през Втората международна война.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР