Бившите служебни министри и съпредседатели на Продължаваме промяната Кирил Петков

...
Бившите служебни министри и съпредседатели на Продължаваме промяната Кирил Петков
Коментари Харесай

Петков и Василев се обявиха за победители

Бившите служебни министри и съпредседатели на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев се оповестиха за спечелили на провелите се парламентарни избори.

Част от социологическите организации фактически ги слагат на първа позиция, само че друга част от тях им отреждат втора позиция след ГЕРБ.

" Искаме да кажем, че " Продължаваме промяната " е първа политическа мощ. Казваме, че 121 депутати ще се случи. България ще се ръководи от коалиция. България стартира един нов път и дружно ще успеем да развием целия капацитет на тази страна ", сподели Кирил Петков пред публицисти.

На въпрос от кое място обаче ще дойдат тези 121 народни представители за коалиция, Василев не отговори: " Чакайте да станат ясни резултатите от паралелното броене, от вота от чужбина. Утре ще забележим резултатите и тогава ще отворим тефтерчетата и калемчетата ".

Двамата показаха, че от Политическа партия ще са доста даилогични. " С " Демократична България " сигурно ще работим дружно и ще приказваме с всички парламентарни групи без ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели Петков и добави, че няма дужда Политическа партия и Демократична България да се сплотяват в обща парламентарна група.

Попитан дали ще са лесни договарянията с Демократична България, откакто Политическа партия взе от гласовете на обединяването, Петков отговори: " Да, тъй като задачите са доста близки. Когато приказваме за работеща правосъдна система, за мощна антикорупционна организация, за нулева корупция – това са все общи тематики. Аз имам вяра на нашата и на тяхната парламентарна група и на другите ".

Василев акцентира, че не чака договарянията за сформиране на коалиция да са лесни.

Осъзнаваме, че на България ѝ би трябвало постоянно държавно управление. Това може да стане единствено с разговор и взаимни отстъпки – неработеща правосъдна система и корупция са единствените взаимни отстъпки, които няма да създадем, съобщи още Петков.

Двамата оповестиха, че съгласно тях няма да има нови избори. " Българските гласоподаватели свършиха тяхната работа, в този момент ние би трябвало да свършим нашата ", сподели Асен Василев.

Кирил Петков не отговори дали е подготвен да бъде министър председател. " В нашата партия има доста потенциали, само че ще ги съпоставим с тези на другите съдружни сътрудници ". От Политическа партия не споделиха и дали е допустимо служебният министър председател Стефан Янев да остане на поста си и при постоянен кабинет с тяхно присъединяване. Двамата не дадоха отговор и дали са подготвени да предложат пост на Мая Манолова, чиято групировка остава отвън Народното събрание.

" Никакви постове не сме обсъждали. Първо би трябвало да се разберем за политики и по-късно да забележим кои са най-подходящите хора тези политики да бъдат осъществени те ", уточни Асен Василев.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР