Бившите шампионки Виктория Азаренка и Петра Квитова се класираха за

...
Бившите шампионки Виктория Азаренка и Петра Квитова се класираха за
Коментари Харесай

Азаренка и Квитова са четвъртфиналистки в Доха

Бившите шампионки Виктория Азаренка и Петра Квитова се класираха за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Доха, Катар с награден фонд от 565 530 $. Поставената под номер 8 Азаренка победи с 6:4, 6:2 квалификантката Лаура Зигемунд от Германия за близо два часа игра.

Белорускинята имаше компликации единствено при започване на мача, когато изостана с 1:3 гейма, само че по-късно пое надзор над срещата и завоюва 10 от идващите 11 гейма. За място на полуфиналите Азаренка, която е шампионка в Доха за 2012 и 2013 година, ще играе с поставената под номер 1 Елина Свитолина.

Украинката също нямаше огромни компликации и в профил японката Мисаки Дой след 6:1, 6:2 за единствено 65 минути игра. Чехкинята Петра Квитова, номер 4 в схемата и шампионка за 2018 година, също продължава напред след 6:1, 6:3 против рускинята Анастасия Павлюченкова.

Квитова не сподели съвсем никакви съмнения в играта си, наниза 31 печеливши удара и направи пет брейка в срещата, с цел да в профил Павлюченкова след 75 минути игра. В идващия кръг Квитора ще играе с естонката Анет Контавейт, която в профил германката Анжелик Кербер с победа с 6:1, 6:4. Това бе втора поредна респектираща победа за Контавейт, която на старта на шампионата завоюва и против поставената под номер 7 американка и финалистка от Откритото състезание на Австралия Дженифър Брейди.

За четвъртфиналите в Доха се класираха още американката Джесика Пегула, която завоюва с 6:2, 7:5 против Йелена Остапенко от Латвия, и гъркинята Мария Сакари, която разгроми с 6:2, 6:2 американката Мадисън Кийс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР