Бившите министри на икономиката и финансите в служебното правителство -

...
Бившите министри на икономиката и финансите в служебното правителство -
Коментари Харесай

Желаем работата от последните 4 месеца да продължи през следващите 4 години

Бившите министри на стопанската система и финансите в служебното държавно управление - Кирил Петков и Асен Василев показаха своя политически план " Продължаваме промяната ". Мястото на срещата, на която участваха и техни съидейници, беше център „ Проджект лаб " на столичния бул. „ Мария Луиза ".

" В последните 4 месеца ние започнахме смяната и имахме доста съответни и ясни цели - да спрем корупцията и кражбите, да освободим дребния и междинен бизнес да работи умерено, да притеглим високотехнологични вложения. Цялото благополучие, което бъде събрано, би трябвало да се разпредели по-справедливо. Бюджетът сподели тъкмо това - когато можем и да понижим недостига, и да разпределим средствата при пенсионери, хората от опазването на здравето и образованието. Искаме тези 4 месеца да ги продължим през идващите 4 години ", уточни Кирил Петков при представянето на новата групировка.

Кирил Петков и Асен Василев показаха и някои от участниците в техния политически план, като част от лицата са от екипа на Министерство на стопанската система - Яна Балникова и Калина Константинова.

Бившият стопански министър посочи четири критерия за хората, които се причисляват към тяхната групировка: да имат добра кариера отвън политика, да бъдат самостоятелни хора, коти ода могат без значение да взимат най-правилните решения; да не са били допълнително от една партия; да нямат кавги и най-важното - всеки един да подпише контракти за честност, която значи да няма банкова загадка, да няма скрити пари.

От своя страна Асен Василев уточни, че налозите у нас няма потребност да се пипат - нито нагоре, нито надолу.

" Имаме задоволително постъпление и да имаме обикновено обучение, обикновено опазването на здравето и да си създадем инфраструктурата. Проблемът е, че няма надзор на разходването на парите. Ние плащаме тройно и четворно за елементарни неща ", означи Василев по време на представянето на новата групировка.

" Ако просто си съберем това, което страната би трябвало да събере, и сложим контролни механизми, като спрем и течовете - единствено по този начин може да оправим средата и да почистим страната ", съобщи още Василев.

Двамата водачи на новия политически план показаха, че не престават договарянията с няколко партии (7-8 политически сили) за присъединяване в идните избори, като най-вероятно ще се образува коалиция, с цел да може в нея да бъде включено името на новата групировка " Продължаваме промяната ". Резултатите от тези договаряния ще станат ясно до седмица или две, само че наложително това ще е политическа мощ, която ще изповядва идеологията на двамата водачи на плана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР