Бившите британски премиери Тони Блеър и Джон Мейджър призоваха парламента

...
Бившите британски премиери Тони Блеър и Джон Мейджър призоваха парламента
Коментари Харесай

Срещу премиера! Тони Блеър и Джон Мейджър с обща статия срещу Борис Джонсън

Бившите английски министър председатели Тони Блеър и Джон Мейджър приканиха Народното събрание да отхвърли „ срамния опит “, както се показаха, на Борис Джонсън да промени елементи от Споразумението за Брекзит. Джонсън твърди, че Европейски Съюз заплашва да наложи митническа граница в Ирландско море, която откъсва Северна Ирландия от останалата част на Обедиенното кралство. Неговите критици виждат в ходовете му опасност за мирния развой на остров Ирландия.

Лейбъристи и консерватори се сплотиха в лицето на Тони Блеър и Джон Мейджър, обвинявайки държавното управление, че „ слага страната в неловко състояние “. Планираният от държавното управление Законопроект за вътрешния пазар ще бъде импортиран за разискване в Народното събрание в понеделник. Той визира Протокола за Северна Ирландия и планува промени в подписаното през януари съглашение за излизане от Европейски Съюз в частта за митническите инспекции след Брекзит при положение без комерсиална договорка.

Ако мярката бъде гласувана, това ще даде на министрите права да трансформират правила за придвижването на стоките сред Северна Ирландия и останалата част от Кралството.

В публикация в „ Сънди таймс “ Мейджър и Блеър пишат, че дейностите на държавното управление на Джонсън са „ безотговорни, кардинално неправилни и на процедура рискови “. „ Те повдигат въпроси, които надвишават надалеч последствията за Ирландия, мирния развой и договарянията за комерсиална договорка, те повдигат въпроса за единството на нацията “, допълват някогашните министър председатели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР