Бившите британски миночистачи ‚Гримсби и Шоръм, предназначени за украинския флот,

...
Бившите британски миночистачи ‚Гримсби и Шоръм, предназначени за украинския флот,
Коментари Харесай

Великобритания подготви два военни кораба за Украйна

Бившите английски миночистачи ‚Гримсби " и " Шоръм ", предопределени за украинския флот, дойдоха в Портсмут в Южна Англия, където ще бъдат подготвени украински екипажи за тяхната употреба, оповестиха от Министерството на защитата на Обединеното кралство. Преди това те са служили в английския флот повече от 20 години, осведоми Би Би Си.
 
От министерството признаха, че до края на войната кораби няма да могат да влизат в Черно море в сходство с Конвенцията от Монтрьо. Тази спогодба, подписана през 1936 година, дава на Турция надзор над всички военни кораби, преминаващи през проливите Босфор и Дарданели. Член 19 от конвенцията гласи, че по време на война, в случай че Турция не взе участие в нея, военните кораби на воюващите страни не би трябвало да минават през черноморските проливи.
 
На 27 февруари 2022 година, три дни след началото на нахлуването, турските публични лица признаха, че съществува такова военно състояние. Това изяснява за какво Русия, която към този момент е изгубила огромен брой кораби по време на войната, не може да попълни своя Черноморски флот с кораби от други райони.
 
Британското министерство на защитата съобщи, че миночистачите, които в Украйна ще се назовават ​​ " Чернигов " и " Черкаси ", " ще съставляват сериозна дарба за Украйна в бъдещата й отбрана на нейната брегова линия ".
 
" Обединеното кралство се ангажира да поддържа дълготрайните качества на украинския флот за отбрана на комерсиалното мореплаване посредством идентифициране и неутрализиране на морски мини ", съобщи английското министерство на защитата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР