Бивши възпитаници на Оксфордския университет във Великобритания са разработили умна

...
Бивши възпитаници на Оксфордския университет във Великобритания са разработили умна
Коментари Харесай

"Умна дръжка" за врата спира разпространението на бактерии

Бивши ученици на Оксфордския университет във Англия са създали " интелигентна " ръкохватка за врата, която може да се окаже ключът към разрешаването на казуса с устойчивите на антибиотици супербактерии – разрастваща се опасност за здравето на хората, написа в. " Дейли експрес ", представен от Българска телеграфна агенция.

Приспособлението PullClean действа по едно и също време като общоприета ръкохватка за врата и като средство за дезинфекциране. Устройството дава и противоположна връзка за това какъв брой чисти са поставените върху него ръце.

Специалната ръкохватка е подобаваща за потребление тук-там, където заплахата от разпространяването на бактерии и заболявания е най-голяма – лечебни заведения, домове за възрастни хора, учебни заведения, университети.

" Нашето устройство предлага изцяло друг метод за разчистване на ръцете. Целта ни беше да осигурим на хората съвсем неумишлено средство за стерилизация.

Няма нищо по-лесно от това човек да натисне бутон, когато по този начин или другояче е сложил ръката си върху дръжката на вратата. Иронията е, че дръжките на вратите са измежду главните разпространители на бактерии.

PullClean обаче може да спре рисковите микроорганизми и да предотврати огромен брой инфекции, чието лекуване коства скъпо ", споделя доктор Джейк Макнайт, един от изобретателите на приспособлението.



PullClean from The Agency Of Design on Vimeo.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР