Бивши студенти от САЩ организираха най-дългото пътуване по пъбове и

...
Бивши студенти от САЩ организираха най-дългото пътуване по пъбове и
Коментари Харесай

Студенти празнуват дипломи с 5000 километра турне из кръчми

Бивши студенти от Съединени американски щати проведоха най-дългото пътешестване по пъбове и пивници и в света, заяви The Mirror. 24-годишният Хари Белоу и 25-годишният Елиът Блейк взеха решение да отпразнуват завършването на университета с грандиозно турне из кръчмите. Те дълго се подготвяха за пътуването, изследваха маршрутите и схванаха всичко належащо за визите и времето.

Приятелите възнамеряват 120-дневно бар пътешестване, по време на което ще посетят Холандия, Германия, Чехия, Словения, Хърватия, Черна гора, Албания, Косово, Северна Македония, България, Гърция и Турция. Крайната точка на маршрута, дълъг съвсем 5000 километра, е град Истанбул, до който ще стигнат през октомври. До момента те са минали към 2000 километра и са стигнали до Словения.

Белоу и Блейк са взели със себе си $2500 $ и възнамеряват да харчат по $50 на месец, най-вече за храна и бира. През деня приятелите преодолеят към 40 километра. Всеки от тях има 70-литрова раница, където съхранява облекла и екипировка за снимане.

Пътуващите спят в палатки или в къщи на фермери, които ги канят да се изкъпят, да ядат или да изперат облеклата си.

„ Елиът и аз искахме да забележим света от друг ъгъл и съгласно мен най-дългото пътешестване по питейните заведения бе това, от което се нуждаехме. И двамата искахме да създадем нещо, което в никакъв случай няма да забравим. Приближете се до природата и вижте Европа “, сподели Белоу.

Блейк добави, че по време на цялото пътешестване е имало единствено три дни, в които не са изпили и капка бира. За двама те погълнаха съвсем 80 литра от тази напитка. Най-много той хареса тъмната бира " Chodovar ", която пробвали в Чехия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР