Бивши и настоящи ученици отСОУ Св.Св.Кирил и Методий:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Св.Св.Кирил и Методий:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Млади таланти на перото се срещнаха с председателя на Апелативен съд – Бургас

Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Св.Св.Кирил и Методий ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Млади кореспонденти от школата по публицистика към Младежкия културен център бяха на посещаване в Апелативен съд - Бургас. Малките публицисти от СУ " Св. св. Кирил и Методий " бяха признати от ръководителя на съда - арбитър Деница Вълкова, която отговори на всички отправени въпроси, след което им сподели една от правосъдните зали на институцията.

Шестокласниците желаеха да знаят повече за това по какъв начин се става арбитър, мъчно ли се взимат обективни решения, по какъв начин се санкционират разпространителите на опиати и дали за всяко закононарушение, наказването е отнемане от независимост.

Съдия Вълкова изясни на дребните публицисти, че за съдията е изключително значимо да е виновен и почтен. Да взема решение делата си единствено като се опира на закона и на своето вътрешно разбиране. Разказа им за завършило правосъдно дело, в което основни герои са били младежи, пласьор и на опиати и последвалите санкции за тях. Председателят на съда посъветва учениците да бъдат любознателни и стимулирани и да изберат специалност, която ще обичат и ще упражняват на драго сърце.

Бъдещите кореспонденти влязоха в една от свободните правосъдните зали, срещнаха се с местата на участниците в правосъдното произвеждане и със знаците, олицетворяващи властта на закона - съдийската роба и правосъдното чукче.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР