Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

СУ Гео Милев отбеляза патронния си празник

Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Гео Милев ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.123 години от рождението на своя патрон означи през днешния ден Средно учебно заведение " Гео Милев "- Варна. По традиция празникът стартира с поднасяне на венец пред бюст- паметника на поета в двора на учебното заведение. 
Седмицата преди и след рождената дата на Гео Милев са отдадени на неговото творчество и живот. Учениците приготвят презентации по тематиката, пишат стихове за поета, рисуват негови портрети. 
Празникът продължи с концерт на всички, които популяризират името на своя патрон и от началото на годината са спечелили призови места и награди в интернационалните и национални състезания и надпревари. Учениците от гимназиален стадий приготвиха и показаха текстове за живота и трагичната орис на поета, рецитираха негови стихове. 
В деня на празника всички организират церемониален час на класа отдаден на патрона. По традиция в този ден се посещава театърален театър. Тази година учениците от VІI до ХІІ клас ще гледат " Бащи, неистини и още нещо " в Драматичен спектакъл " Стоян Бачваров ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР