Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Варненски ученици търсиха отговори на правни въпроси

 Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Гео Милев ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Какво е правосъдната власт и по какъв начин работи? Какви каузи гледа Окръжният съд? Кога децата могат да свидетелстват в съда? На тези и още правни въпроси търсиха отговор през днешния ден учениците от петите класове в Средно учебно заведение " Гео Милев “ и Ралица Костадинова – арбитър в Окръжен съд- Варна. С образци подобаващи за тяхната възраст арбитър Костадинова показа пред учениците разнообразни проблеми, в които те могат да се окажат участници. Тя обясни по кое време и за какво децата могат да вземат участие в правосъден развой, какво съставлява наказателната отговорност и от каква възраст се носи.

Целта е с изключение на да покачат своята правна просвета и осъзнаят своята отговорност, учениците да схванат механизмите и институциите, които ги пазят. Те получиха информация и защо и на какви телефони могат да подават сигнали.

На 26 януари 2020 година следва посещаване в Окръжен съд-Варна на възпитаници от девети и десети клас от СУ " Гео Милев “. Подбраните за тях тематики са свързани с по-високия риск, който идва от възрастта им. Те ще се срещнат с наказателната отговорност, която се носи при приложимост на опиати, ще схванат каква е разликата сред владеене и разпространяване, ще прегледат тематики свързани с киберсигурността и заплахите в обществените мрежи.

Срещите са част от учебен план на Окръжния съд- Варна, наименуван " Час по правораздаване " и осъществен с поддръжката на Регионално ръководство на образованието- Варна. Неговата цел е да увеличи правната просвета на младежите, да ги накара да схванат своите права и осъзнаят своите отговорности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР