Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

СУ Гео Милев във Варна партньор в интересен международен проект

 Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Гео Милев ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.123 възпитаници от България, Естония, Полша, Италия и Унгария  участваха по едно и също време в  онлайн съревнование, проведено в  платформата  " Kahoot “.  Те отговаряха на 25 въпроса свързани с просвета, научни открития и бележити учени. Състезанието е част  от дейностите по проект   STEAM the Music /СТЕАМ в музиката / по стратегия " Еразъм+ “. Проектът е двегодишен и е ориентиран към възпитаници на възраст 12-13 години. Средно учебно заведение " Гео Милев “ – Варна е българският сътрудник в плана, който отговаряше за провеждане  на надпреварата.

Всяка страна приготви по пет въпроса свързани с научни обстоятелства. Учениците бяха  авансово осведомени с въпросите, с цел да потърсят информация сами и да намерят правилните отговори.  Те трябваше да научат къде са  основани приложенията  Skype и Bolt,  кой е италианският академик, получил Нобелова премия през 1986 година, името на полския учен- жена, получила Нобелова премия за химия и физика, какво е заглавието на книгата на известния полски астроном  Николай Коперник, името на микробиолога описал бактерията Lactobacillus bulgaricus и доста други интересни   обстоятелства.

Платформата " Kahoot “ е позната и употребена в обучителния развой, само че предизвикването в случая  бе организирането и синхронизирането  на всички участници. Някои от учениците се включиха от своите учебни заведения, други от домовете си.

Състезанието донесе доста наслада и страсти на всички участници. В изискванията на изолираност те се почувстваха дружно, част от една общественост.

Най добре се показа Gaia от Италия, с 25 правилни отговора и 24397 извоювани  точки. Българските възпитаници се подредиха измежду първите 30 участници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР