Бивши и настоящи ученици отПГ Колю Фичето - Бургас:виж ощеБивши

...
Бивши и настоящи ученици отПГ Колю Фичето - Бургас:виж ощеБивши
Коментари Харесай

Изнесена открита дискусия по медиация се проведе в Строителния техникум

Бивши и сегашни възпитаници от
ПГ " Колю Фичето " - Бургас:виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ПМГ:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Медиацията като процедура за извънсъдебно разрешаване на разногласия показаха пред единадесетокласници от ГСАГ " Кольо Фичето “ посредници от Центъра за медиация и спогодби към Окръжен и Районен съд – Бургас. Младите хора дискутираха по наболелите тематики за експанзията и разногласията, които се демонстрират все по-често в учебна среда. Медиаторите предизвикаха учениците да разсъждават по противоречиви проблеми, да дефинират понятието " спор “. Според младежите спора е спор, демонстрация на скандал, разнообразни гледни точки и хрумвания или безмълвно противоречие. В края на открития урок всички, лектори и участници, се сплотиха към мнението, че всяко съглашение е вярно. Съществува ли диалогичност и връзка, това е сполучлива медиация.

Темата за медиацията е част от Образователния цикъл лекции на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, който осъществят двата съда. Медиаторите ще продължат с изнесен открит урок за медиацията пред възпитаници от ПМГ " Акад. Никола Обрешков “ на следващия ден.

Окръжен и Районен съд – Бургас създадоха " Програма за медиация “, чиято цел е да сътвори настройки в обществото към по–широко потребление на всички различни подходи за разрешаване на разногласия и в частност медиацията, като извънсъдебен прийом. 20 са към този момент осъществените процедури по медиация в Центъра за медиация и сподгодби към двата съда, от откриването му на 06.04.2017 година до в този момент.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР