Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Благотворителен концерт За двора на госпожа Виола събира приятели на НУИ Добри Христов - Варна

Бивши и сегашни възпитаници от
НУИ " Д.Христов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.На 8 октомври НУИ “Добри Христов " Варна ще подари на феновете на музиката един концерт с идея, заяви Нина Локмаджиева.

Концертът ще бъде в двора на учебното заведение, който постоянно е сцена на обичаните от най-младата аудитория “Приказки на госпожа Виола ". Събитието моли към всички симпатизанти на надарените деца от музикалното учебно заведение за поддръжка към стартиралия към този момент план за изцяло обновяване на учебния двор - място, което през последните години се трансформира в обичана платформа за просвета навън.

“С този концерт насочваме зов за щедрост към всички другари на изкуствата във Варна - споделя шефът на НУИ “Добри Христов " Румяна Петрова, известна измежду дребните фенове на музиката като Госпожа Виола. - Започнали сме сериозен ремонт на двора на учебното заведение, получихме средства по Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общински учебни заведения към Министерството на образованието и науката, само че те не са задоволителни за нашия двор, тъй като програмата финансира терени до 1000 кв. м, а нашият е доста по-голям. Проектът ни включва изцяло преасфалтиране, полагане на акрилни покрития, пейки - цялостно облагородяване на цялата повърхност към историческата ни постройка. През последните 40 години нищо не е правено по учебния двор. Сега е времето ние да променим това и имаме вяра, че варненската общност ще ни поддържа, с цел да изпълним всички хубави неща, които сме възнамерявали. Решени сме да приключим ремонта в границите на тази образователна година, и то по този начин, че и дребните да имат къде да играят, и огромните къде да поддържат връзка в приятна озеленена среда. Ние желаеме да танцуваме на двора, по тази причина ще ни е належащо акрилното покритие. Така ще можем да изнасяме пред нашата обичана аудитория най-различни стратегии - и музикални, и танцови. Вярваме, че нашият учебен двор в сърцето на Варна може да стане сърце на културния живот в града през месеците, в които варненското време е благосклонно към нас. За да оживее дворът на учебното заведение, би трябвало в този момент ние дружно да се погрижим за него. "

В концерта ще се включат всички представителни ансамбли на учебното заведение: Младежкият симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов, Народният оркестър с диригент Симеон Симеонов, Народният хор с диригент Женя Райчева, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Мажоретният състав с началник Деси Стойнешка, Фолклорният танцов състав с началник Радослав Иванов, Детският фолклорен отбор с ръководители Недко Царев и Иванка Друмева, Ансамбъл “Виолино " с началник Антоанета Илиева.

В програмата ще прозвучат обичаните типичен пиеси “В пещерата на горския цар " от Едвард Григ, “Кан кан " на Жак Офенбах, “Марш на Тореадора " от Жорж Бизе, хумористичните национални песни “Баба винце пила " и “Лечко стъпяй ", фолклорните стандарти “Ръченик " и “Буенек ", безсмъртният “Рагтайм " на Скот Джоплин, маршовете “Привет, музиканти " и “Да отседнем в Риц ", както и специфични музикални изненади, готови от групата на ударните принадлежности.

Началото на концерта е от 11:30 ч.

От НУИ “Добри Христов " ще снимат двора по време на този концерт, с цел да се види след преобразяването какво е било осъществено. Всеки може да направи подаяние в специфичната дарителска кутия, която ще бъде конфигурирана в учебното заведение. Очаквайте спомагателна информация за развиването на плана във Facebook страницата: https://www.facebook.com/nui.varna
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР