Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Фестивал на изкуствата започва на 20 февруари в НУИ Добри Христов във Варна

 Бивши и сегашни възпитаници от
НУИ " Д.Христов ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.След големия триумф на първото издание на фестивала " Традиция с бъдеще “, който означи 75-годишния празник на Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “ през 2020, именитото варненско Музикално учебно заведение се готви за ново издание, оповестиха от пресцентъра на образователното заведение.

Този път в границите на фестивала ще се включи и следващият Ден на отворените порти – една одобрена процедура, която се радва на огромна известност измежду родители и бъдещи възпитаници. Преди броени дни учебното заведение посрещна любопитните претендент първокласници, а в този момент – на 20 февруари, събота, ще отвори вратите си за претендентите за пети клас и техните родители.

" Ще поканим нашите бъдещи възпитаници в ателиетата, в които творят дребните художници – споделя шефът на НУИ " Добри Христов “ Румяна Петрова. – Там те ще могат да проведат съвещания с преподавателите, като още веднъж ще следваме предварителния график, по който работим в изискванията на Коронавирус 19, с цел да избегнем всяка опция за скупчвания на хора. Графикът ни оказа помощ да създадем отлична организация в Деня на отворени порти с първокласниците, по тази причина ще продължим да се придържаме към него. Освен за компетентност Изобразително изкуство, сме обезпечили съвещания и за двата типа танцови специалности - типичен танц и български танци. Ще има и съвещания по солфеж за музикалните специалности, които могат да бъдат стартирани след пети клас – това са класическите духови принадлежности и националните принадлежности. Очакваме с неспокойствие срещата с надарените деца, които желаят да станат част от нашето креативно семейство. “

На 20 февруари учебното заведение ще отвори порти в 9:00 за консултациите за художници, а в 10:00 за танцовите и музикалните специалности. Участието в консултациите е единствено по прелиминарен график, а записването става на тел. 052 620 725 и 0876 077 569 от 8 до 16 часа. Крайният период за записване е четвъртък, 18.02.2021.

Денят ще даде и старта на дълго чакания фестивал на изкуствата " Традиция с бъдеще “, който трябваше да се организира през декември, само че беше отсрочен поради епидемиологичната обстановка.

В 13:00 на 20.02. ще бъде публично намерено преобразеното коридорно пространство на историческата постройка на НУИ " Добри Христов “. Новата визия е плод на самодейността " Изкуство в крачка “, която трансформира учебните коридори в изложбени галерии. " Досега всички бяхме всекидневно потопени в звуковата среда на репетиращите ни музикални гении, а занапред нататък всеки ден ще бъдем обхванати и от картините, основани в нашите ателиета за образни изкуства “ – споделя Румяна Петрова. – Вярваме, че по този начин всеки един от нас – и учителите, и изключително учениците – ще прави оценка при всяка своя крачка привилегията да бъде част от живия храм на изкуството във Варна “.

Кулминация на фестива ще бъде церемония концертът " Традиция с бъдеще “ на 23 февруари. От 18:30 той ще събере в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център представителните сформира на учебното заведение. На огромната сцена ще излязат типичен и фолклорни хорове, оркестри и ансамбли, а особено място в програмата ще имат балетът и българските танци.

25 февруари е паметна дата за учебното заведение – на този ден през 1945 създателите на Музикалното учебно заведение са показали публично с концерт пред варненската аудитория новооткритото образователно заведение, демонстрирайки своя гений и заявявайки своята отговорност към построяването на бъдещите варненски музиканти. Тази година означаваме " 76 години от началото “ с концерт на учителите в Градската художествена изложба от 18:30.

На 27 февруари от 11:00 в Концертната зала на НУИ най-малките възпитаници ще покажат по какъв начин се оправят със сложността на ансамбловото свирене сами, без помощта на своите учители, в концерта " Артисти от бъдещето “.

На 1 март солистите от компетентност " Поп и джаз пеене “ ще потвърдят, че могат да пеят и без микрофон в рецитала " Акустична версия “ в Концертната зала на НУИ от 18:30 часа.

На 2 март млади надарени китаристи и скулптори ще създадат взаимна арт апаратура " Музика и форма “ в Арт салона на Радио Варна от 18:30.

На 3 март от 18:00 учебното заведение ще показа във Фестивалния и конгресен център спектакъла " Магията на българската музика и танц “. Събитието е проведено в партньорство с Община Варна.

На 4 март в Концертната зала на НУИ от 18:30 часа клавирна катедра ще показа своя специфичен план " Партньори по клавишите “, в който учители и възпитаници свирят в клавирни дуа един до друг на сцената.

Фестивалът ще приключи на 5 март с концерта " Европейската традиция във Варна “, в който солисти и камерни ансамбли ще показват музиката на Европа в Градската художествена изложба от 18:30 часа.

Всички събития от програмата на фестивала ще бъдат провеждани при съблюдаване на ограниченията за сигурност, а посетителите ще е належащо да бъдат с маски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР