Бивши и настоящи ученици отМГ Д-р П. Берон:виж ощеНамерете

...
Бивши и настоящи ученици отМГ  Д-р П. Берон:виж ощеНамерете
Коментари Харесай

Родители и ученици от елитно училище във Варна върнаха вярата в доброто на бедстващо семейство от Каравелово

Бивши и сегашни възпитаници от
МГ " Д-р П. Берон ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Родители и възпитаници от МГ " Д-р П. Берон " във Варна трогнаха с жест на човещина потърпевшо семейство от Каравелово, като последваха идеята " подаяние вместо цвете ", научи Varna24.bg

Както към този момент стана ясно, описите с потърпевшите фамилии на доста места в Карловско не са подготвени. Не са разказани и вредите в наводнените къщи. Административните неуредици ще забавят с дни изплащането на държавната помощ за бедстващите семейства. Разчистването на потърпевшите къщи и улици вървят с мудни темпове. Липсват задоволително тежка техника и доброволци. 

Именно по тази причина учениците и техните родители вземат решение да дарят събраните средства за едно съответно семейство, с цел да отиде тяхната помощ бързо и по предопределение.    

" Парите са преведени на 29.09, събрани в интервала на и след 15.09, в идеята " подаяние вместо цвете ". Решихме да ги дарим за възобновяване дома на Пенка Колева и Валентин Георгиев. Сумата е 3236,10 лева Къщата им е необитаема, откакто при бедствието водата в дома им доближава над 1,50 метра. Всички мебели и електроуреди са унищожени и изхвърлени. Останал им е един ледник, който не е ясно дали ще проработи в миналото. На фамилията е обещан фургон от общината, само че към момента не са настанени в него. Нямат визия дали избавителният заслон ще бъде подложен в двора им или в края на селото. Къщата им е наследствена от майката и бащата на мъжа. Имат щерка, която е омъжена и живее в Пловдив. Семейството се устоя, като работи. Родителската комисия взе решение да се помогне на 1 семейство, а не на доста с дребни суми. Кметицата на Каравелово е показала най-затруднените фамилии и комисията е избрала това ", споделиха за медията ни родители, взели участие в благородната идея.

От своя страна Пенка и Валентин споделили, че са трогнати от човещината на учениците и техните родители, която е върнала вярата им, че България ще пребъде, до момента в който има хора с огромни сърца, които връщат вярата в положителното.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР