Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

GOOGLE Workspace и български университети: Впечатлени сме как ВСУ Черноризец Храбър използва технологиите за образование

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Проведе се първата публична работна среща сред представители на Гугъл и българските университети. Събитието бе проведено от Центъра за креативно образование - единствен сътрудник на Гугъл Cloud със специализация “Образование " в България. В срещата се включиха 77 представители от 25 висши образователни заведения от цялата страна. Целта беше екипът на Гугъл Workspace да показа опциите за съдействие с българското висше обучение и положителни практики от организациите, които към този момент са внедрили технологии на Гугъл.

Проф. д.ик.н. Димитър Канев - заместник-ректор на ВСУ " Черноризец Храбър " показа напредъка на Варненския свободен университет в цифровата промяна на образователната активност посредством потреблението и развиването на инструментите на Гугъл Workspace.

" Чрез Гугъл Workspace променихме метода на преподаване и учене - над 5000 студенти и над 300 преподаватели работихме в тази среда и преодоляхме сполучливо провокациите на пандемията ", описа проф. Канев. “Но освен това. С Гугъл Workspace дигитализирахме и изцяло променихме и метода на ръководство на процесите в университета - от планирането, организацията и административното обслужване, до противоположната връзка, контрола и оценката на постигнатите резултати в образователната и научната активност. " Проф. Канев показа и част от сполучливо внедрените разработки, основани върху Google-инструменти. Сред образците бяха основаните електронни регистри на образователната документи, университетския състав и документите по системата за ръководство на качеството, осигуряващи гласност на дейностите и процесите и опция за осъществяване на ефикасен надзор от управлението, както и вътрешни и външни одити в електронна среда.

На базата на Гугъл Workspace през последната година е основана и внедрена и осведомителна система за обмисляне, наблюдаване и оценка на развиването на университетския състав, образователната активност, научната и публикационната активност. В нея е интегрирана и система за ръководство на нормативното сходство на главните действия и процеси с настоящото законодателство, стратегическите документи за развиване на висшето обучение и просвета и личните стандарти на ВСУ " Черноризец Храбър “.

Инструментите на Гугъл Workspace значително помогнаха на университета да сложи студентите в центъра на своята активност. Основните административни услуги бяха цифровизирани и това ги направи по-бързи, по-удобни и по-качествени. Ценен управнически актив е противоположната връзка от извършените в електронна среда над 10 000 анкети за удовлетвореността на обучаемите от преподаването по изучаваните дисциплини и специалности, както и богатата аналитична информацията за посещаемостта на занятията.

Проф. Канев благодари на екипа на Центъра за креативно образование за взаимната работа и изрази убеденост, че комбинацията от ангажираност на управлението на ВСУ “Черноризец Храбър " и професионализъм на Центъра бъдещите триумфи в цифровата промяна са обезпечени.

На работната среща презентации направиха още проф. доктор Мирослав Карабалиев - зам.-ректор по научна и интернационална активност на Тракийския университет в Стара Загора и Стилян Минчев - УИЦ Пловдивски университет “Паисий Хилендарски ". И в трите университета платформата е главно средство за връзка.

“Тази среща беше извънредно скъпа за нас, тъй като видяхме по какъв начин, на процедура, се употребява нашата технология. Впечатлена съм от това, което представителите на трите университета показаха и имам вяра, че то може да бъде приложено в целия свят ", сподели Александра Станева - експерт " Продажби " за Гугъл Workspace в обществения бранш за Европа, Близкия Изток и Африка.

От страна на Гугъл в срещата участваха още Фрида Рьосел - началник на Гугъл Cloud за обществения бранш в Скандинавия, Централна и Източна Европа и Петр Дупак - началник на Гугъл Cloud за промишлеността в Централна и Източна Европа.

Центъра за креативно образование беше показан от шефа доктор Александър Ангелов, а особено присъединяване в събитието имаше и проф. доктор Галин Цоков от Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР