Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

36 студенти на ВСУ Черноризец Храбър стават поемни лица

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Списък с 36 студенти на ВСУ " Черноризец Храбър “, които имат предпочитание да бъдат привличани като поемни лица при осъществяване на следствие в досъдебното произвеждане, бе възложен на управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Студентите, които са членове на Клуба на криминалиста, под управлението на декана на Юридическия факултет проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, създадоха и Наръчник на поемните лица. В него са посочени правата и отговорностите, същността и процесуалните правила за осъществяване на дейностите по следствието.

Над 93% от закононарушенията се проверяват от органите на полицията, сподели по време на срещата комисар Иван Иванов – шеф на отдел " Разследване “ на ОДМВР. Той благодари на студентите за самодейността и добави, че органите на реда във Варна към този момент чакат листата с поемните лица. Клубът ще сътрудничи на ОДМВР и като разгласява на уеб страницата си известия за търсени лица.

" Изпитвам почит към студентите, тъй като те имат съзнателен интерес към специалността, която динамичното време направи доста търсена. За нас е доста значимо да имаме стабилно партньорство с Министерство на вътрешните работи. Ще се радваме, в случай че то се задълбочи със поръчки за проучвания и наличие на специалисти от практиката в образователния развой. Срещата на търсенето и предлагането на познания и умения в хода на построяването на експерти доближава висшето обучение до действителните потребности ", сподели ръководителят на Настоятелството на ВСУ " Черноризец Храбър " проф. д.ик.н. Анна Недялкова, която е и почетен член на Клуба на криминалиста.

Клубът на криминалиста, в който членуват над 160 младежи, бе основан през предходната година по самодейност на студенти от Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “. Те предизвикаха и основаването на Корпус на поемните лица – с искащи да вземат участие в провеждането на процесуално-следствени дейности – оглед, претършуване, изземване, различаване и следствени опити. Членовете на Клуба са добре подготвени, млади и виновни хора, които имат знания в региона на криминалистиката и интерес към следствието в досъдебната фаза. Всички те минаха през първото по рода си образование " Профилиране на незнайни причинители на закононарушения “, извършено от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев през 2021 година Тази година курсовете на Юридическия факултет събраха съвсем два пъти повече обучаеми. Голяма част от участниците са студенти от специалностите " Право “, " Защита на националната сигурност “ и " Психология “, както и ученици на университети в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и други

Срещата с управлението на ОДМВР е в подтекста на положителното съдействие на Варненския свободен университет с Министерството на вътрешните работи. В университета се образоват доста студенти, които са приключили Академията на Министерство на вътрешните работи. Осъществява се взаимен план за възстановяване и модернизиране на просветителната инфраструктура, който се осъществя от Академията на Министерство на вътрешните работи в партньорство с ВСУ " Черноризец Храбър “, УАСГ и Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, финансиран по Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Академията на Министерство на вътрешните работи и ВСУ " Черноризец Храбър “ ще разработят две нови взаимни магистърски стратегии, които разкриват настоящи специалности, нужни на пазара на труда – " Защита правата на индивида “ и " Противодействие на киберпрестъпността “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР