Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Директорът на МВР – Варна ще посети ВСУ Черноризец Храбър

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.По покана на Юридическия факултет на ВСУ " Черноризец Храбър “, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна старши комисар Атанас Михов и началникът на отдел " Разследване “ на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна комисар Иван Иванов, ще посетят университета на 22 февруари 2022 година от 14.00 ч. Те ще получат лист с повече от 30 студенти, които желаят да бъдат привличани като поемни лица при осъществяване на следствие в досъдебното произвеждане.

Инициативата е на Клуба на криминалиста, основан към Варненския свободен университет. В Клуба вземат участие младежи, проявяващи интерес към следствието и криминалистиката, които ще оказват подпомагане на органите на реда при осъществяване на дейностите по следствието, когато пораждат компликации за привличане на поемни лица.

Членовете на Клуба на криминалиста, под управлението на декана на Юридическия факултет проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, създадоха Наръчник на поемните лица. В него са посочени правата и отговорностите, същността и процесуалните правила за осъществяване на дейностите по следствието.

Клубът на криминалиста бе основан през предходната година по самодейност на студенти от Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “. Те предизвикаха и основаването на Корпус на поемните лица – с искащи да вземат участие в провеждането на процесуално-следствени дейности – оглед, претършуване, изземване, различаване и следствени опити. Членовете на Клуба са добре подготвени, млади и виновни хора, които имат знания в региона на криминалистиката и интерес към следствието в досъдебната фаза. Всички те минаха през първото по рода си образование " Профилиране на незнайни причинители на закононарушения “, извършено от проф. д.ю.н. Йонко Кунчев през 2021 година Тази година курсовете на Юридическия факултет събраха съвсем два пъти повече обучаеми. Голяма част от участниците са студенти от специалностите " Право “, " Защита на националната сигурност “ и " Психология “, както и ученици на университети в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и други

Срещата с регионалния шеф на Министерство на вътрешните работи е в подтекста на положителното съдействие на Варненския свободен университет с Министерството на вътрешните работи. В университета се образоват доста студенти, които са приключили Академията на Министерство на вътрешните работи. В образователния развой се включват и преподаватели от Министерство на вътрешните работи. Осъществява се взаимен план за възстановяване и модернизиране на просветителната инфраструктура, който се осъществя от Академията на Министерство на вътрешните работи в партньорство с ВСУ " Черноризец Храбър “, УАСГ и Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, финансиран по Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Академията на Министерство на вътрешните работи и ВСУ " Черноризец Храбър “ ще разработят две нови взаимни магистърски стратегии, които разкриват настоящи специалности, нужни на пазара на труда – " Защита правата на индивида “ и " Противодействие на киберпрестъпността “. Обучението по тях ще стартира от новата академична 2022/2023 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР