Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Катедра “Информатика на ВСУ Черноризец Храбър“ организира STEM форум – Варна“

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Катедра “Информатика " на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ провежда " STE(A)M конгрес – Варна “ за представители на учебни заведения в страната и чужбина. Събитието ще се организира в цифровата среда на университета на 30 юни 2020 година от 16.00 до 17.30 ч. Участие потвърдиха над 75 шефове и учители, университети, компании, а също и представители на български учебни заведения в Канада и Франция.

Целта на " STE(A)M конгрес – Варна “ е да се споделят потребностите и опциите на учебни заведения, университети и компании, свързани с новаторското образование посредством методите на естествените науки, технологиите, инженерните науки, изкуствата и математиката.

По време на събитието ще се предложат благоприятни условия за образование по биоинформатика в учебни заведения - самодейност за района на Варна от компания Quanterall. Ще се разиска и включването на възпитаници, студенти и преподаватели в научноизследователската екосистема " BioMed Varna “ на Варненския свободен университет и Медицински университет – Варна.

В събитието са поканени партньорски университети и представители на бизнеса.

ВСУ " Черноризец Храбър " има богати обичаи и опит в образованието на учители и  възпитаници.

През април 2019 година университетът организира " STE(А)M - Стратегии, политики, методики и практики ", в които се образоваха над 100 шефове на учебни заведения и детски градини.

Програмата " Кибермагьосници " обхвана през лятото на предходната година 120 варненски възпитаници от 5 и 6 клас от 17 учебни заведения. Те учиха по какъв начин безвредно и несъмнено да употребяват цифровата среда и да развиват умения в региона на информатиката, математиката (криптографията) и изкуствата - отново STEM-практика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР