Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

ВСУ Черноризец Храбър“ провежда първите по рода си тестове за сигурни и честни онлайн изпити

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Проверката на знанията е един от най-важните въпроси, които стоят пред университетското образование в онлайн среда. Варненският свободен университет " Черноризец Храбър " ще е първият български университет, в който ще се организира тестов изпит на студенти с управляеми устройства Chromebook, оповестяват от пресслужбата на висшето учебно заведение.

В пробната процедура ще вземат участие специалностите  " Строителство на здания и уреди “ и " Информатика и компютърни науки “ и " Психология “. Трите специалности са част от новия план на университета " Образование в партньорство “.

Целта е посредством потреблението на набор от налични за образованието принадлежности на Гугъл да се подсигурява несъмнено и почтено осъществяване на онлайн изпити. В рамките на тестванията, студентите ще дават отговор на въпроси, сложени от бизнес сътрудници на университета, за инспекция на характерни за специалностите познания, като по този метод ще бъде верифицирана и тяхната подготвеност да отговорят на условията на пазара на труда.

Е-изпитът с управляеми Chromebook устройства се организира въз основата на партньорството сред Варненският свободен университет и Център за креативно образование – единственият формален представител на Гугъл G Suite for Education за България, и е част от националното изследване за доказване на сигурността на онлайн изпитването в цифрова среда.

Инструментите на Гугъл, в композиция с разнообразни добавки и приложения, дават опция за осъществяване на разнообразни по форма изпити. Вече са направени и се ползват разновидности на инспекция на знанията, които употребяват общодостъпни електронни принадлежности, разпознати от Министерството на образованието и науката.

Със съдействието на сътрудниците от Център за креативно образование, Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ бе първият български университет в " облака “, който продължи без спиране просветителния развой в месеците на рецесия. В Гугъл G Suite бе основана мощна информационна среда, в която се организира пълностоен образователен развой с цялостния хорариум на образователните дисциплини, а на студентите са обезпечени нужните просветителни запаси. През последните два месеца новосъздадените курсове във Варненския свободен университет са над 500, а занятията се водят във виртуални аудитории. За сполучливото прекосяване от действителни във виртуални аудитории извънредно доста оказа помощ и насъбраният дълготраен опит на Варненски свободен университет в отдалечената форма на образование. Практиката потвърди, че студентите участват в " аудиториите в облака “ повече и по-активно, в сравнение с при обичайните занятия.

Освен образованието и кандидатстването в университета към този момент е напълно в онлайн среда 24 часа, 7 дни в седмицата на www.vfu.bg

.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР