Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Проф. арх. Ян Геел представя библията в урбанистиката“ във Варна

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си. " Смятам Варненския свободен университет за " моя “ университет. За мен е наслада, че книгата ми " Как да изследваме градския живот “ се издава точно от университета “, сподели в извънредно изявление за ВСУ " Черноризец Храбър “ световноизвестният проектант и урбанист Ян Геел, ден преди идването му във Варна. Авторът ще показа " библията в урбанистиката “ на 5 март 2020 година, от 17,30 ч. в Хотел-галерия " Графит “ във Варна.

" Целта на книгата ми е да даде опция на експертите и на жителите да подхващат дейности за превръщането на градовете в по-приятелски за хората. Пожелавам на всички градове в България шанс в постигането на тази цел “, показа още проф. арх. Геел. (пълният текст на изявлението вижте тук: https://bit.ly/39oSnvy )

Градският живот би трябвало да се утвърди като значима част от градоустройственото обмисляне, написа в новата книга на световноизвестния проектант, преведена на български език от доцент доктор арх. Пламен Петров – учител в Архитектурния факултет на ВСУ " Черноризец Храбър “. На 180 страници проф. Ян Геел и неговият докторант Биргит Сваре показват знанията за човешкото държание в градската среда, равнопоставено със знанията за постройките и транспортните системи.

По време на визитата си във Варна проф. арх. Ян Геел ще прегледа пешеходната зона на града с преподаватели от Архитектурния факултет и с известния варненски краевед и откривател на архитектурното завещание Християн Облаков. Водещият датски проектант ще се запознае с Релефната карта на Морската градина и ще се срещне с създателя й – студентът от Варненския свободен университет Кристиян Иванов. Идеята за 3D-картата със забележителности от историческото ядро на парка и с текстове на брайл за хора с нарушено зрение, породи в студентската лаборатория " Варна – град за хората “, която се организира във Варненския свободен университет под патронажа на проф. Геел. Проектът бе осъществен с поддръжката на висшето учебно заведение и Фонд " Култура “ на Община Варна, а петокурсникът Кристиян Иванов стана победител в студентските поименни награди на Община Варна за 2019 година

Книгата " Как да изследваме градският живот “ на български език се издава със съдействието на Холдинг Варна “ АД. 

Срешага с проф. Ян Геел във Варна ще стартира на 5 февруари в 17,30 ч. с показване на книгата " Как да изследваме градския живот “ и обществена лекция н хотел-галерия " Графит “, изложба " Графит “. Вход свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР