Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

ВСУ Черноризец Храбър ще провежда изпити за международно сертифициране по руски език

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ подписа контракт за осъществяване на изпити за интернационално узаконяване с московския Държавен институт за съветски език " Ал. С. Пушкин “. Подпис под документа поставиха президентът на университета доцент доктор Красимир Недялков и ректорът на  института проф. д.п.н. Маргарита Русецкая.

Споразумението разкрива нови конкурентни благоприятни условия пред искащите да получат интернационален документ за равнище на притежаване на съветски език. Тестовете от равнище А1 (елементарно) до С2 по Общата европейска езикова рамка ще се организират в Руския център на ВСУ " Черноризец Храбър “. Ученици и възрастни могат да поставят изпити за равнище от А1 до С2, а децата-билингви от А1 до В2. Откриват се нови благоприятни условия за тестиране по съветски език в областта на интернационалния туристически бизнес от А1 до В2, както и за делово другарство – от А1 до В2.

 Изпитите ще се организират ежегодно  в есенна и пролетна сесия - през последната седмица на ноември и на април в Руския център на ВСУ " Черноризец Храбър “, като авансово е належащо подаването на заявление. Престижните интернационалните документи могат да се употребяват на територията Русия и на Европейския съюз за работа или за образование.

Договореността сред Варненския свободен университет и Държавния институт за съветски език бе реализирана въз основата на дългогодишните партньорски връзки и основания през 2015 година Център за проучване на съветски език.

Проф. Маргарита Русецкая поздрави управлението и академичната общественост на ВСУ " Черноризец Храбър “ по отношение на 30-годишнината от основаването на университета, която се отбелязва през 2021 година

" Варненският свободен университет е един от най-ярките европейски просветителни планове, проявяващ ангажираност към многоезичието и мултикултурализма, които са съществени полезности на актуалното общество. Нека надарените експерти, възпитавани и обучавани в университета, да създадат прелестно нашето общо бъдеще “, пожела проф. Русецкая. Тя направи и алегоричен подарък – часовник с числа на кирилица, знак за древността на нашите езици, и с благодарност за  дългогодишното партньорство сред Държавния институт за съветски език " Ал. С. Пушкин “ и Варненския свободен университет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР