Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Работилница Флорален дизайн ще твори красота във ВСУ Черноризец Храбър

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Флорално шоу следва на следващия ден, 17 юни, от 14.00 часа във ВСУ " Черноризец Храбър ", заяви за Varna24.bg Марина Ръкова, която се занимава към този момент 25 години професионално с флорален дизайн.

В работилницата " Флорален дизайн, аксесоари за дома, офиса, вилата " ще показва креативните достижения на студенти по флорално изкуство.

Всяко произведение на Марина е подчинено на избрана тематика. Тя постоянно употребява семена като знак на новото начало.

Марина Ръкова по специалност е флорист-дизайнер с диплом от Araik Galstyan Portugal International Floral Design School - Лисабон, Португалия /Portugal International Floral Design School/, учредена от международно известния флорален дизайнер маестро Араик Галстиан, и е с добита дееспособност за учител.

Завършила " Стопанско ръководство “ във Варненски свободен университет със специализация " Мениджмънт в интернационалния бизнес “ и " Културология “, а " Митническо агентиране “ и " Педагогика в пластичните изкуства “, надлежно в Икономически университет -Варна и Шуменски педагогичен университет “Константин Преславски “. Завършила е и курс флористика към Международен институт " Боерна “ - Белгия. Член на ЮНЕСКО и е основала професионални връзки с няколко интернационалните школи за флорален дизайн: Обединеното кралство, Белгия, Португалия, Русия, Армения, Полша. В момента е помощник продажби и учител с български и съветски език в Araik Galstyan Portugal International Floral Design School - Лисабон, Португалия, член на екипа на Маестро Араик Галстиян. В качеството си на представител на България взе участие в интернационално флорално съревнование за купата на Португалия, през 2018 година в Лисабон, Португалия където завоюва почетното трето място – Купа и Диплом. Наградата е първа за България в тази област. През месец октомври 2019 год. още веднъж печели интернационална премия – Трето място в Международен конкурс, категория " Майсторски клас “ в гр. Лисабон, Португалия. Така става член на Международната Лига на първенците.

Към 2021 година е дипломант на Международната бизнес-академия за флорално изкуство. Участва и в интернационалните планове на ЕМС(European Floral Design - Master Certification) и NAFAS - Bringing People and Flowers Together, MBA (Международна бизнес академия за флорално изкуство)..

Ето какво още споделя Марина за медията ни:

" Красотата е на всички места край теб. Отвори очи и я виж, поеми я, оцени я, отрази я! Стани част от нея! “ Според Конфуций художниците-флористи са странни хора. Парадокс сред тъгите на творчеството и рецесията на жанра. Те са инфектирани, живеят с растенията в кръвта си, даже няма значение за метода им на живот и националността!

Аранжирането, подреждането на цветя е флорално изкуство. Необходими са креативна мисъл, самообладание и умелост, с цел да превърнете растенията и цветята в нещо красиво. Това може да бъде всичко - от дребни цветни аранжировки за празненства до красиви изложения на огромни творби на изкуството. Аранжирането на цветя е занимателно и може да бъде както занимание, по този начин и професионално занятие. Творческа активност, при която могат да бъдат основани неповторими творби на изкуството, употребявани с друга цел - сватби, празненства, изложения или сбогувания...

Флоралното изкуство е опция за наслада, изненада, удивление, изпробване и шерване с другите. То е опция да се живее в творбите, измежду ярките открития, въодушевени от заобикалящия ни свят. Изящно изкуство, водещо по пътя към познанието, по пътя към необятния Космос на нашата житейска философия. Природата е тази, без която няма да го има света към нас, това е живот в естетика сред природата и хората. Обединява хора с разнообразни ползи, етноси и раси! Явява се изобилен източник на витална сила, макар другите комплицирани житейски обстановки, които непрекъснато обменяме между тях. Предизвиква интерес, удивление и приятност от това, което виждаме, научаваме и вършим нещо ново и извънредно!

Флоралното изкуство е специфичен метод да виждаш и разбираш себе си и света към теб. Знам, просто усещам по какъв начин е по-добре да подредя цветята, да ги събера, тъй че букетът да приказва самичък за себе си, повече от думите... Изящно декоративно изкуство, явяващо се непрекъснат източник на витална сила, макар другите комплицирани житейски обстановки.

Флоралният дизайн е просвета за обичащите растенията, които не се уморяват да бъдат изненадвани от тяхната хубост и благоприятни условия, способността им да отразяват човешките страсти.

Флоралният артистичен дизайн е изкуство, в което играта на контрасти и разнообразието от флорални материали основават несъмнено въодушевление и провокират позитивни страсти! Той е ярка, цветна и положителна сила, основана от растенията в ръцете на флориста-артистичен дизайнер.

Флоралният дизайнер основава естетика, усъвършенства основаването на форми и потреблението на цветовете, както образни, по този начин и обонятелни. Днес е значимо да се знае по какъв начин да се основат флорални композиции с грациозност и добър усет, до най-малкия подробност, постоянно уважаващ сезоните, нацията на произхода и духа, който е вграден във всяко едно растение, без да го изопачава. За страдание към момента се вижда прекалено много приложимост на лепила, пластмаса, боядисани цветя и покрити с шоколад.....

" Няма нищо по-красиво на света, от това да получиш или подариш цвете и е огромна привилегия да се практикува тази прелестна специалност. Тя е креативно ентусиазъм, което постоянно води до физическа отмалялост и креативен захлас, само че резултатът е огромно прочувствено и естетическо задоволство. Никоя друга специалност не е в положение да разреши на човек по едно и също време да осъзнае и осъществя своята обич към творчеството, природата и хората... “, споделя Херкулес Морони.

За доста хора, които са в действителност са осъзнати създатели, не е проблем да сменят предходната си специалност. Моят преподавател споделя: " Флоралният артистичен дизайн е изкуство, възвишено и красиво като живопис, архитектура, музика... Във всяко произведение се отразява моето виждане за света, за моя темперамент и положението на мозъка, за моето въодушевление и страсти. Радост, оптимизъм, естетика и удивление от външния свят - всичко това е моят флорален дизайн! “

Араик Галстиян споделя: " За мен флоралното изкуство е опция да изразя креативните си мечти, мисли и усеща с цветя, посредством моите усеща, мисли и настройки към света, с цел да осъществявам и най-смелите си дизайнерски хрумвания. То е наслада от творчеството и мъка от разочарованието, смях и сълзи, упорита работа и наслада от триумфа. Това е целият живот! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР