Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Европейската комисия присъди Еразъм харта за висше образование на Варненския свободен университет

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Европейската комисия присъди Харта за висше обучение " Еразъм “ на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “. Документът е за интервала 2021 – 2027 година. Той бе подписан от президента на университета доцент доктор Красимир Недялков в навечерието на отбелязването на 30-годишнина на най-голямото частно висше учебно заведение в България, след следващата сполучлива процедура за акредитация.

Хартата е рамката за качество на дейностите по европейско и интернационално съдействие, които ВСУ " Черноризец Храбър “  организира по стратегия " Еразъм+ “. Тя е належащо изискване за присъединяване в просветителна подвижност и съдействие в региона на образованието, образованието, младежта и спорта, предлагани от идващото потомство на " Еразъм+ “ през програмния интервал 2021-2027 година

Варненският свободен университет има дългогодишни партньорства за нововъведения и положителни практики, отразени в междуинституционални съглашения с 51 университета в Европа. Договореностите разрешават на студентите, преподавателите и чиновниците да се образоват и практикуват в разнообразни области на образованието в страни от Общността.

Университетът подписва за втори следващ път Еразъм харта за висше обучение за нов седемгодишен интервал. От 2007 до 2021 година повече от 350 студенти на ВСУ " Черноризец Храбър “ са взели участие в практики или образования по програмата. Над 160 преподаватели са посетили 40 европейски университета, а от 2014 г.  76 чиновници са обменили опит със свои сътрудници от Стария континент.

През последните седем години ВСУ " Черноризец Храбър “ е посрещнал над 200 студенти, 60 преподаватели и чиновници от разнообразни страни в Европейския съюз.

Преди броени дни университетът подписа нови съглашения за съдействие по програмата " Еразъм+ "  и с водещите турски университети Istanbul Medeniyet University и Afyon Kocatepe University. За висшите образователни заведения, намиращи се в трети страни, рамката за качество се дефинира от междуинституционалните съглашения сред висшите образователни заведения. Университетът работи интензивно и с сътрудници от Русия, Украйна и Израел.

Присъждането на Еразъм харта за висше обучение ще разреши на Варненския свободен университет и през идващия програмен интервал 2021-2027 година да развива и задълбочава европейското и интернационалното съдействие като интензивно взе участие в разнообразни основни действия на програмата, която в продължение на повече от три десетилетия потвърждава своята добавена стойност.

Информационен ден по стратегия " Еразъм+ " за студентски стажове и подвижности през академичната 2021/2022 година, ще се организира на 9 април 2021 година от 13:00 часа, във виртуалната аудитория на университета на адрес:  .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР