Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Съдии от Административен съд – Варна изнасят лекции пред студенти от ИУ – Варна

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си. " Измененията в Закон за административните нарушения и наказания през погледа на съдията от първоинстанционния съд “ е тематиката на лекцията, която изнесе през днешния ден посредством видео връзка арбитър Валентин Пушевски пред студенти от Икономически университет – Варна, оповестиха от пресслужбата на Административен съд-Варна.

В своето ревю арбитър Пушевски се спря по-подробно на измененията в Закона за административните нарушавания и наказания (ЗАНН), влезнали в действие от 23 декември 2021 година, като сложи акцент на периодите за обжалване на наказателните постановления и обясни, през погледа на първоинстанционен арбитър, процеса на събиране на доказателства / гласни, писмени, експертизи / за изясняване на делото.

Лекцията на арбитър Пушевски е първата от серията лекции, които ще изнесат съдии от Административен съд - Варна пред студенти от ИУ-Варна. Лекциите са под надпис “15 години правосъдие по Административнопроцесуален кодекс “ и са част от събитията, отдадени на 15-годишнината от основаването на Административен съд – Варна. На 8, 15 и 29 април предстоят да бъдат изнесени лекции от арбитър Янка Ганчева, арбитър Елена Янакиева – ръководител на Административен съд – Варна и арбитър Таня Димитрова. До края на годината лектори пред студентите от Икономически университет – Варна ще бъдат и съдиите – Веселина Чолакова, Дарина Рачева, Марияна Ширванян, както и ръководителят на " Съдебна администрация “ – Деница Станкова.

Съдия Валентин Пушевски беше командирован в Административен съд – Варна за повече от година до 15 февруари 2022 година и в този момент е още веднъж част от съдийския състав на Районен съд – Варна. Опитът му като първоинстанционен арбитър и като арбитър в административен съд бе незаместим фактор за забавната, богата и аналитично поднесена лекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР