Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Студентка беше евакуирана от Украйна със съдействието на Икономически университет – Варна

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Студентка беше евакуирана от Украйна със съдействието на отдел " Международно съдействие “ в Икономически университет – Варна. Ганна Дудуш се образова във висшето учебно заведение според Постановление на Министерски съвет № 103/1993 година за реализиране на просветителна активност измежду българите в чужбина, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Тя е в 4 курс, компетентност " Туризъм “ и участваше в подвижност по стратегия " Еразъм + “ в Харковския народен университет по хранителни технологии и търговия.

След започването на военни дейности в Украйна сполучливо напусна страната с автомобил, с помощта на дейната работа на чиновниците от отдел " Международно съдействие “ и изключителното подпомагане на българското Министерство на външните работи.

Ганна към този момент е на територията на България, в положително здраве е и ще продължи своето образование в ИУ – Варна.

Отдел " Международно съдействие “ на 27.02.2022 година приготви и организира онлайн среща с входящите задгранични студенти по стратегия " Еразъм + “, предизвикана от тревожните въпроси по отношение на военните дейности, отражението им върху техните подвижности и престоя в нашата страна.

Младите хора получиха съответна и потребна информация и бяха успокоени, че отделът е на тяхно разположение за оказване на подпомагане когато и да е. В момента в ИУ – Варна се образоват 51 задгранични студенти по стратегия " Еразъм + “ от Германия, Полша, Франция, Румъния, Испания, Гърция, Кипър, Турция, Русия, Латвия, Армения, Казахстан, Армения, Гана и други

Присъединявайки се към апела на НПСС, Студентският съвет в Икономически университет – Варна от своя страна инициира действия в поддръжка на 163-мата украински студенти, учащи се във висшето учебно заведение според Постановление на Министерски съвет № 103/1993 година Академичното управление на висшето учебно заведение провежда нужните ограничения в тяхна поддръжка в съгласуваност с Областния спешен щаб.

При въпроси и необоходимост от подпомагане те могат да се обръщат към ръководителя на отдел " Международно съдействие “: +359 882164775, +359 52830812, [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР