Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Варненска съдийка гостува на студенти в Икономическия

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Публична лекция на тематика " Практиката на Върховния административен съд по приложението на закона за ръководство на средствата от европейските структурни и капиталови фондове (ЗУСЕСИФ) “ изнесе арбитър Веселина Чолакова от Административен съд – Варна пред студенти III курс МИО по покана на Научноизследователския институт и Катедра " Международни стопански връзки “ при Икономически университет – Варна.

Съдия Чолакова обясни обсега на деяние на ЗУСЕСИФ, главните правила, органите и структурата на ръководство на средствата. В своето ревю тя се спря на типовете безплатна финансова помощ и на метода, по който тя се дава от европейските структурни и капиталови фондове, като се спря обширно на терминологията ( административен контракт, бенефициер и др.) и главните понятия. Съдията показа образци от своята и от европейската процедура за финансови корекции на параметрите на безвъзмездната финансова помощ, при определяне на нередности в ръководството и осъществяването на плановете. Как се дефинира кое тъкмо нарушаване е неправда и процедурата по правосъдно оборване обясни пред младежите арбитър Веселина Чолакова.

" Тръгне ли човек с чисти подбуди към нещо, постоянно съумява “ – по този начин приключи лекцията си арбитър Чолакова, като пожела триумф на студентите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР