Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Връчиха годишните награди на Фонда за подпомагане на талантливи студенти в ИУ – Варна

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.На тържествена  гала в Икономически университет – Варна на 19.05.2021 година бяха връчени годишните финансови награди на Фонда за финансово подкрепяне на  надарени студенти към Центъра за изследване  и използване на нови осведомителни и информационни технологии.

Фондът е основан преди седем години от Георги Зеленков и проф. доктор Аврам Ескенази с благородната цел да подкрепи професионалното израстване на студенти от специалностите на катедра " Информатика “ в ИУ – Варна с потвърдени качества и реализирани резултати в областта на осведомителните технологии и софтуерния инженеринг. Средствата се набират само от дарения и се изразходват единствено за награди. Наградите са финансови, връчват се годишно на студенти, номинирани след специфична селекция от Експертния съвет на центъра.

Всяка година фондът връчва една поименна премия от 1000 лева на името на Моис и Илко Ескенази, чиито имена са свързани освен с историята на университета, само че и с историята на Варна. Наградата е учредена от проф. доктор Аврам Ескенази – дълготраен учител в ИУ – Варна, в чест на неговите татко и брат.

Други три награди връчва ЦИПНИКТ от Фонда за подкрепяне на надарени студенти на студенти с отличен триумф и постижения в осведомителните и информационни технологии, с цел да развият своя гений и да ускорят професионалното си израстване.

Две нови награди в региона на правото и маркетинга се учредиха към фондацията през 2020-а година. Първата е поименна и се връчва в чест на Никола и Владимир Попови – дейци на правните науки в историята на Варна.

С взор към нововъведенията е учредена и втората премия " Дигитален маркетинг “ за студенти в региона на маркетинга. Дарението е направено от компания iCard. Наградите ще се връчват годишно. 

Лауреат на годишната поименна премия " Никола и Владимир Попови “ е Калина Александрова Александрова, 3 курс, компетентност " Съдебна администрация “. Тя получи и чек на стойност 1000 лева.

Наградата " Дигитален маркетинг “ и чек на стойност 1000 лева се присъди на Галактея Кирилова Ябанджиева, 4 курс, компетентност " Маркетинг “.

Годишната поименна премия " Моис и Илко Ескенази “ и чек в размер на 1000 лева се връчи на Ана Евгениева Гетовска, 2 курс, компетентност " Информатика и компютърни науки “.

Първа премия на ЦИПНИКТ и чек на стойност 800 лева получи Георги Валентинов Ламбев, 5 курс, компетентност " Информационен мениджмънт в бизнеса “; втора премия на ЦИПНИКТ и чек на стойност 500 лева – Симеон Росенов Симеонов, 3 курс, компетентност " Информатика и компютърни науки “; трета премия на ЦИПНИКТ и чек на стойност 500 лева –  Георги Димитров Пенчев, 3 курс, компетентност " Информатика и компютърни науки “.

Кандидатите се селектират по специфична процедура от Експертния съвет на Центъра за проучване и използване на нови осведомителни и информационни технологии, а премиите бяха връчени от ректора на университета проф. доктор Евгени Станимиров. По време на церемонията той връчи и специфични документи на донорите във фонда, а учредителите  на премиите бяха удостоени с плакет – знак на Икономически университет – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР