Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

ИУ-Варна с премиера на Скритите съкровища на Варна

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Академичното управление на Икономически университет – Варна и екипът на плана " Скритите съкровища на Варна “ Ви канят на премиерата на 5 образни разходки из културно-историческото минало. Тя ще се състои онлайн в официалния YouTube канал на университета на 30 юни 2021 г. от  18.00 ч. на следния линк:.

Проектът е отдаден на юбилея " Варна - 100 години курортен град " и се реализира с финансовата поддръжка на Фонд " Култура “ на Община Варна. 

Той показва пет къси видео описа (със надписи на британски език), презентиращи малко известни или непознати артефакти и културни топоними за познати места в региона на Варна, които са значими и могат да станат атрактивни за българските и задграничните туристи:

Манастирът " Караач теке " (Борисовият манастир);

Раннохристиянската базилика в местността Джанавара;

Аспаруховият вал в крайморския парк на кв. " Аспарухово “;

Манастирът " Свето Рождество Богородично " в местността Сотира;

Екопътека от хижа " Черноморец " до Камчия.

Акцент в " Скритите съкровища на Варна “ е присъединяване на студенти в Икономически университет – Варна и Колежа по туризъм към него от специалностите " Дигитални медии и ПР “ и " Мениджмънт на туризма “ – пробуждане на любознанието, " нещотърсачеството “ и изследователския дух у младежите, които ползват наученото по време на образованието си и могат да станат уверени посланици на своя хубав град. Стремежът е показване на Варна като дестинация за културен туризъм в четири сезона.

Управлението и осъществяването на плана се реализират от екип преподаватели, чиновници и студени в ИУ – Варна, включващ: началник план – Елица Виденова, координатор план – Миглена Станева,  видеооператор  и монтаж – Стойчо Стойчев; специалисти " Проучвания, анимация и гид “  са студентите  Жанет Светославова и Момчил Танев, счетоводител – Галина Андреева. За задграничната аудитория е обезпечено субтитриане с превод на  британски език, изработен от ст. прочие Анета Стефанова. Електронната покана за премиерата на видео разказите е дело на Иван Михайлов.

" Работата е там, че съм нещотърсач и затуй нямам минутка свободно време. Светът е цялостен с всякакви неща и в действителност има потребност някой да ги потърси и откри. Именно това вършат нещотърсачите. “ – споделя любимката на милиони деца по света Пипи Дългото чорапче ( " Пипи Дългото чорапче “, Астрид Линдгрен), а какво споделят и вършат нашите пораснали " нещотърсачи “ Жанет и Момчил ще разберете, в случай че гледате " Скритите съкровища на Варна “.

При неспособност да гледате продукцията в този ден и час може да я видите в комфортно за Вас време, а след 30 юни – и в YouTube канала " Кариерна академия “:.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР