Бивше училище и настояща кръчма - в България всичко е

...
Бивше училище и настояща кръчма - в България всичко е
Коментари Харесай

Как едно училище в Добрич се превърна в кръчма с жива музика ВИДЕО

Бивше учебно заведение и сегашна механа - в България всичко е допустимо.

Пенка Цветанова сигнализира в обществената мрежа Facebook, че учебното заведение " Дора Габе " в Добрич се е трансформирало в механа. Това излиза наяве от споделено видео, на което виждаме, че в двора на учебното заведение е построен ресторант, чува се и певица, която извършва сръбската песен  " Я сум нейде руйно вино пило ".

" Къде, с изключение на в Добрич, може да се види учебно заведение, превърнато в механа? ", написа Цветанова към обявата си. Реакциите на консуматори на Facebook не закъсняха. Много хора се възмущават от това, че постройката е преобразувана в механа. Бивши ученици на " Дора Габе " в Добрич си спомнят за отминалите години - в школото учили старателно, а в този момент от там звучи балканска музика.

" Учил съм в това учебно заведение. Копаем дъното. Много гнусна история. Управлението в този град е пагубно за културата и образованието! ", написа в мрежата Адриан Василев.

От коментар научаваме, че въпросната вечер, в която е снимано видеото, бащата на притежателя на заведението е чествал рожден ден, а музиката е била спряна в 23:00 часа.

" Всичките, дето се възмущавате, че станало механа, ще ви кажа: първо - момчето, дето направи това заведение вложи маса пари за поправки, постройката е под контрол 24/7, до момента да беше съборена и да е обежище на наркомани и бездомници, най-малкото щеше да е бунище! Не Ви ли е болно, че медицинския го направиха арест, но то щото е държавно никой не се възмущаваше, съгласно мен всичко е завист и злоба! ", разяснява Николай Пенчев.

А съгласно Петя Хаджиева има доста по-важни неща от това, че бивше учебно заведение е станало механа. " Ако учебното заведение функционираше, бъдете сигурни, че кръчмата нямаше да е там. Смятам, че в тези условия кръчмата не пречи на никой, с изключение на на постоянно намиращите причина да мнънкат ", написа тя.

Общинските учебни заведения СОУ " Дора Габе " и СОУ " Любен Каравелов " да бъдат преобразувани посредством обединение, това решение взеха общинските съветници в Добрич през 2016 година. Преструктурирането се постанова поради дребното възпитаници в учебно заведение " Дора Габе ", което към днешна дата е закрито, а учениците му тогава бяха ориентирани към приемащото учебно заведение СОУ " Л.Каравелов ".

Вижте видеото:



Имало едно време...

СОУ " Дора Габе " отваря порти за своите първи възпитаници на 15.09.1984 година Две години по-късно учебното заведение прави банкет на възпитаници в паралелки със засилено проучване на изобразително изкуство. Младите художници от СОУ " Дора Габе " печелят доста оценки и награди в национални и интернационалните състезания. Изключително забавни и истински са керамичните съдове, направени в ателието по керамика, оборудвано с формовъчна преса, грънчарско колело, две електрически пещи и нужната база за предпазване на готовата продукция. Училището е предложило специалности, търсени на пазара на труда. Обучението в паралелките с профил " Изобразително изкуство " – " Компютърен дизайн " са давали знания в региона на компютърната графика, на графичния дизайн и предпечата. Училището разполагало със лична полиграфическа база, в която се провеждала образователна процедура. СОУ " Дора Габе " разполагало и с 3 компютърни кабинета, със скенери, принтери, мултимедийни проектори, таблети, цифров фотоапарат, Интернет. Обучението правили квалифицирани преподаватели по лицензирани стратегии Photoshop и CorelDraw. Обучението в паралелките с профил " Изобразително изкуство " – " Компютърен дизайн " предполагало комбиниране на знанията по осведомителни технологии с художествения нюх на учениците, което е давало опция за добра реализация в печатарската и рекламна промишленост у нас и в чужбина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР