Бившата №1 в света и шампионка от 2004 година Мария

...
Бившата №1 в света и шампионка от 2004 година Мария
Коментари Харесай

Шарапова отпадна след нова контузия, Серина и Квитова започнаха с двусетови победи

Бившата №1 в света и шампионка от 2004 година Мария Шарапова не съумя да преодолее първия кръг на “Уимбълдън”. 32-годишната рускиня, завърнала се наскоро след близо 5 месечно неявяване от кортовете поради контузия в рамото, не доигра мача си с французойката Полин Парментие. Шарапова загуби с 6:4, 6:7 (4), 0:5 и отричане заради контузия на лявата китка.

След като взе първия сет, във втория Шарапова пропиля задатък от 5:2. При 5:3 и 30:30 тя бе единствено на две точки от успеха, само че позволи пробив. Съперничката й даже поведе с 6:5 и пробив, само че в последна сметка се стигна до тайбрек. В него французойката поведе с 3:0 и 5:1. Със 7:4 тя затвори тайбрека и изпрати мача в решителен трети сет. В него измъчваната от травма Шарапова нямаше сили за опозиция и в последна сметка отпадна от шампионата по разочароващ метод.

За втория кръг се класира в това време носителката на рекордните в “Оупън ерата” 23 трофеи от “Големия шлем” на сингъл Серина Уилямс (№11в схемата). 37-годишната американка, седемкратна шампионка в Лондон, надви над италианската квалификантка Джулия Гато-Монтиконе с 6:2, 7:5.

В същото време двукратната шампионка Петра Квитова се оправи с първото затруднение. Поставената под №6 чехкиня надигра с 6:4, 6:2 тунизийката Онс Жабур.

Напред продължава и миналогодишната полуфиналистка Юлия Гьоргес. поставената под №18 германка съкруши със 7:5, 6:1 румънската квалификантка Елена Габриела Русе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР