Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при дамите Каролин

...
Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при дамите Каролин
Коментари Харесай

Бившата №1 в света Каролин Вожняцки се завърна на корта с победа

Бившата лидерка в международната класация по тенис при дамите Каролин Вожняцки се завърна триумфално на корта по време на WTA 1000 шампионата в Монреал и в мача си от първия кръг надигра с 6:2, 6:2 австралийската квалификантка.

За датчанката това бе първи професионален мач след пауза от повече от три години, като тя получи " уайл-кард " за конкуренцията в канадския град, която ще бъде част от подготовката ѝ за присъединяване на US Open.

" В общи линии е като да караш колело - в никакъв случай не го забравяш, само че в това време е друго. Когато печеля значимите точки, в действителност се вълнувам, а когато не уцеля толкоз добре си споделям: " Ах, би трябвало да стартира от нулата в разиграването ", съобщи Вожняцки след триумфа.

" Това е полуда. Просто гледах часовника и знаех, че децата ми дремят в този момент. Хубавото е, че играх ранен мач, тъй като към момента имам цялостен следобяд с тях. Просто съм разчувствана да се върна и да се състезавам. Специално е фамилията ми да е тук. Връщайки се като 33-годишна, с опит в женския тенис в продължение на доста години.. Сега го върша с децата си, които към този момент схващат, пътуват по света в другите страни и това е необикновено ", разяснява още датчанката, която е шампионка от Australian Open 2018.

В мача си от втория кръг в Монреал Каролин Вожняцки ще се изправи против №9 в схемата Маркета Вондроушова от Чехия, която играе на първи шампионат след триумфа си на Уимбълдън.

Междувременно, от конкуренцията в канадския град отпадна петата сложена Каролин Гарсия от Франция, която отстъпи с 4:6, 6:4, 2:6 на чехкинята Мари Бозукова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР