Бившата шефка на Националната агенция по приходите (НАП), Мария Мургина,

...
Бившата шефка на Националната агенция по приходите (НАП), Мария Мургина,
Коментари Харесай

Бивша шефка на НАП осъди прокуратурата за 30 000 лева

Бившата шефка на Националната организация по приходите (НАП), Мария Мургина, осъди прокуратурата за 30 000 лв. за породени морални вреди , оповестява БТВ.

. Според държавното обвиняване тя е принуждавала някогашната шефка на НАП-Силистра Милена Цолчовска да напусне поста си, като я заплашвала, че ще я уволни дисциплинарно, в случай че не го стори. През 2011 година Софийският градски съд (СГС) я осъди на 4 години затвор за закононарушение по работа и насила, след което в продължение на години се повтаряше обстановката, в която апелативният съд оправдава Мургина, а Върховният касационен съд анулира това решение и връща процеса изначало .

Окончателното решение на Върховен касационен съд беше, че доказателствата са спорни и не дават сигурен извод, че Мургина е отговорна.

В резултат на това Мария Мургина заведе иск против прокуратурата за 200 000 лв. за породени неимуществени вреди. На първа инстанция съдът се произнесе в интерес на Мургина. Прокуратурата ще би трябвало да и изплати 30 000 лв..

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване в Софийския апелативен съд.
 Мария Мургина оправдана дефинитивно от Върховен касационен съд
Мария Мургина оправдана дефинитивно от Върховен касационен съд

По обвиняването за насила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР