Бившата шефка на Комисията по хазарта Мария Филипова е обвинила

...
Бившата шефка на Комисията по хазарта Мария Филипова е обвинила
Коментари Харесай

Изнасилване под натиск? Фаталната Мария Филипова неочаквано сменила показанията си за Божков

Бившата шефка на Комисията по хазарта Мария Филипова е обвинила хазартния необут Васил Божков в опит за обезчестяване по време на втория си разпит. При първия тя обяснила, че не е имала проблеми с него, във втория обаче разказала, че той я предиздвикал да забави лиценза на собствен съперник и откакто тя отказала, той се опитал да я изнасили. Това разкриха пред Lupa.bg осведомени с повдигането на обвинявания на олигарха от правораздавателната система. 

По думите на Филипова опитът за обезчестяване бил изработен в неговия кабинет. Той я бил целунал и опипал. 

За желанията на хазартния необут стана ясно, до момента в който се гледа мярката му за неотклонение в събота. 



Съдът остави Васил Божков в ареста. Магистратите одобриха, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Васил Божков е направил закононарушенията, за които е упрекнат по отношение на проведените от него
хазартни игри и укриването на дължими към бюджета такси за тях.

Има доказателства още, че предложил подкупи на висши длъжностни лица, като ръководители на ДКХ и чиновници на комисията, както и е давал такива, с цел да заплаща по-ниски от дължимите такси, както и да се пречи за издаването на лицензи на негови съперници, или пък за се лишават към този момент издадени лицензи на оператори, които Божков не управлява.

Съдът не намира, че има заплаха Божков да извърши друго закононарушение, само че има заплаха да се укрие и смята, че най-адекватната мярка е задържане под стража.

На 5 септември олигархът ще апелира задържането си. Ако той остане зад решетките, това значи, че благосклонност за него няма да има. Ако пък бъде пуснат на независимост, това ще бъде знак, че бъдещето му е уредено. 

" За Божков в този момент стартира всичко изначало. Може би сгреши, че избяга в Дубай, защото към този момент щяха да са гледани ограниченията му за неотклонение. Сега можеше умерено да напуща страната и да си движи бизнеса, както прави брачната половинка му Елена Динева. Тя няма възбрана да излиза на открито, откакто прекара 8 месеца в ареста ", разясниха пред Lupa.bg адвокати. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР