Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря ще бъде екстрадирана

...
Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря ще бъде екстрадирана
Коментари Харесай

Съдът реши: Заловената на Кулата Елена Удря ще бъде екстрадирана в Румъния

Бившата румънска министърка на туризма Елена Удря ще бъде екстрадирана в Румъния,където би трябвало да излежи присъда от 6 година поради корупция. Това реши тричленен състав на Софийския Апелативен съд (САС).

Защитата на Удря изиска тя да остане в България. Според него някогашната румънска министърка не е имала обективен правосъден развой в родината си,както и подобаващи изискванията в пандиза.

В началото на съвещанието Удря изиска да направи преюдициално питане. В него тя желае Европейският съд да се произнесе, дали българският съд има доказателства, че в Румъния ще бъдат нарушени нейни човешки права, съобщи 24 часа.

И на база това решение да бъде отказана екстрадицията в родната ѝ страна.

Удря уточни, че изчакването на това решение ще отнеме време и изиска да бъде освободена от ареста. Искането ѝ обаче не бе почетено от Софийски апелативен съд.

След заседание правосъдният състав счете, че настояването на Удря е безпричинно. С претекста, че е безпредметно да отваря такова питане.

“Надявам се да има заслужено правораздаване в България, което нямах в Румъния”, сподели тя след следващото съвещание в сряда. Тогава бе разпитана и Ингрид Мокану, която е била шеф на дирекция в правосъдното министерство на Румъния и след това е упрекната за осъществено закононарушение, заради което краткотрайно е била в една килия в румънския затвор дружно с Елена Удря.

Пред съда свидетелката описа за неприятни условия в местата за отнемане от независимост в Румъния. Елена Удря бе хваната на ГКПП-Кулата на път за Гърция, където е търсила политическо леговище.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР