Бившата посланичка на САЩ в Украйна Мари Йованович каза пред

...
Бившата посланичка на САЩ в Украйна Мари Йованович каза пред
Коментари Харесай

Бившата посланичка на САЩ в Украйна пред Конгреса: Тръмп оказа натиск за моето отстраняване

Бившата посланичка на Съединени американски щати в Украйна Мари Йованович сподели пред Конгреса, че президентът Доналд Тръмп е оказвал напън върху Държавния департамент за нейното премахване, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Йованович бе изслушана в границите на следствието за импийчмънт против Тръмп поради негов телефонен диалог от юли с украинския му сътрудник Володимир Зеленски. Американският президент призовал Украйна да проверява Джо Байдън - любимеца за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати през ноември следващата година.

Йованович съобщи, че против нея е имало " съгласувана акция ", която се е основавала на " голословни и погрешни изказвания на хора с явно съмнителни претекстове ".

Американската дипломатка е била отзована от посланическия пост в Киев през май, до момента в който Руди Джулиани - персоналният юрист на Тръмп без формален пост в администрацията на президента - е оказвал напън върху представители на украинските управляващи да проверяват неоснователни обвинявания в корупция против Джо Байдън и сина му Хънтър, който е работил за украинска газова компания, отбелязва АП.

Йованович даде показания при закрити врата през вчерашния ден в границите на следствието за импийчмънт против Тръмп, стартирано от следената от демократите Камара на представителите, predae

Руди Джулиани е разследван от федерални прокурори в Ню Йорк за нарушение на разпоредбите за лобизъм, написа в. " Ню Йорк таймс ", представен от Асошиейтед прес.

Американският всекидневник се базира на двама души, които са осведомени със случая и са поискали да останат анонимни.

Според единия източник следствието е обвързвано с напъните на Джулиани да подкопае Мари Йованович, когато тя е била дипломат на Съединени американски щати в Украйна.

От прокуратурата в Ню Йорк отхвърлиха да разясняват обявата в " Ню Йорк таймс ".

Who is Marie Yovanovitch, the diplomat defying Trump to testify on Ukraine?

Žena sa mudima do koljena. Zapamtite ovo ime - Marija Jovanović.https://t.co/zkS5Ppjwd1

— Patapije Polupitomi (@patapije) October 12, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР