Бившата първа дама на САЩ Барбара Буш почина на 93

...
Бившата първа дама на САЩ Барбара Буш почина на 93
Коментари Харесай

Почина бившата първа дама на САЩ Барбара Буш

Бившата първа дама на Съединени американски щати Барбара Буш умря на 93 години, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на нейното семейство. По-рано стана известно за утежняването на положението й, след което представител на фамилията й разгласи, че брачната половинка на Джордж Буш - старши, е решила да се откаже от в допълнение лекуване и да прекара повече време с околните си.

В продължение на доста години брачната половинка на 41-ия президент на Съединени американски щати страдаше от заболяването на Грейвс - автоимунно заболяване, което визира щитовидната жлеза и води до отравяне с тиреоидни хормони. Тя също по този начин се подложи на интервенция на сърцето и стомаха, като и поради бронхит.



Барбара Буш е родена на 8 юни 1925 година в Ню Йорк. Тя се омъжва за Джордж Буш (41-и президент на САЩ) през 1945 година, двойката има шест деца. Две от тях след това се занимават също с политика: Джордж Буш - младши стана 43-ият президент на Съединени американски щати, Джеб Буш пък заемаше поста губернатор на Флорида.

Превод и редакция: БЛИЦ









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР