Бившата номер 1 в света при жените Серина Уилямс публикува

...
Бившата номер 1 в света при жените Серина Уилямс публикува
Коментари Харесай

Серина Уилямс написа трогателно писмо до майка си

Бившата номер 1 в света при дамите Серина Уилямс разгласява прочувствено писмо до майка си Орасен Прайс в обществената мрежа Reddit, която е учредена от нейния избраник и татко на детето й Алексис Оханян.

В началото на септември рекордьорката по трофеи от Големия шлем роди момиченце и му даде името Алексис Олимпия Оханиян-джуниър. В писмото си американската тенисистка споделя, че е минала през доста компликации, свързани с обвиняванията, че наподобява на мъж, употребява допинг и няма място в женския тенис и показва вярата, че нейното дете няма да бъде подложено на всички тези тествания.

“Скъпа мамо,

Ти си една от най-силните дами, които познавам. Гледам щерка ми (О, Боже! Да, имам дъщеря) и тя има моите ръце и крайници. Същите мощни, мускулести, мощни, прелестни ръце и тяло. Не знам по какъв начин бих реагирала, в случай че тя трябваше да премине през това, през което аз прекосих от 15-ата си годишнина до момента.

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on Sep 19, 2017 at 11:20am PDT

Наричаха ме мъж, тъй като изглеждах прекомерно мощна. Говореше се, че употребявам допинг (Не, прекомерно честна съм, с цел да си спечелвам непочтено предимство). Говореше се, че не числя се на женския спорт, а на мъжкия, тъй като наподобявам по-силна от множеството дами. (Не, аз просто упражнявам крепко и съм родена с това “лошо” тяло, с което се гордея).

Но майко, не знам по какъв начин не се нахвърли на всеки кореспондент, човек и злобар, който е прекомерно стеснен, с цел да разбере силата на чернокожите дами.

Горда съм, че успяхме да им покажем по какъв начин наподобяват някои дами. Не сме идентични. Ние сме закръглени, мощни, мускулести, високи, ниски, единствено загатвам няколко, и въпреки всичко си приличаме: ние сме дами и сме горди!

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on Sep 13, 2017 at 6:39am PDT

Ти си от толкоз висока класа! Иска ми се да вървя след твоя образец. Опитвам се и Господ не е завършил с мен. Имам дълъг път да извървя, само че ти благодаря.

Благодаря ти, че бе моделът за подражателство, от който се нуждаех, с цел да устоя на всички компликации, които в този момент одобрявам като провокации, на които се любувам. Надявам се да науча моето бебе Алексис Олимпия на същото и да имам същата мощ на духа.

Обещай ми, мамо, че ще продължиш да помагаш. Не съм сигурна, че съм толкоз смирена и мощна, колкото теб. Надявам се един ден да стана. Обичам те.

Твоята най-малка щерка, Серина”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР