Бившата номер 1 в света Наоми Осака ще излезе извън

...
Бившата номер 1 в света Наоми Осака ще излезе извън
Коментари Харесай

Осака се свлича под 80-то място в световната ранглиста

Бившата номер 1 в света Наоми Осака ще излезе отвън първите 80 в международната класация при дамите, откакто отбраната на купата ѝ на Australian Open завърши едвам в третия кръг на шампионата.

Четирикратната шампионка в шампионатите от Големия шлем сега се намира на 14-о място в класацията на WTA, само че ще означи спомагателен декаданс след ранното си отпадане в Мелбърн. Японката пропиля два мачбола в петък против 60-та в света Аманда Анисимова от Съединени американски щати за загуба с 6-4, 3-6, 6-7 (5-10), с цел да си подсигурява конфликт с първата в ранглистата и представителка на домакините Ашли Барти в осминафиналната фаза.

24-годишната Осака съобщи, че „ не е толкоз обезпокоена “ от срутва в ранглистата – за финален път тя беше под 80-та позиция през август 2016.

„ Мисля, че ще се изкача до мястото, на което би трябвало да бъда, в случай че продължа да играя по този начин през годината. Просто ще остана крепко стъпила на земята и ще продължа да работя интензивно. Мисля, че ще стигна до мястото, на което желая да бъда “, разяснява тя.

Японката претърпя сложни последни шест месеца. Тя надделя американката Дженифър Брейди в миналогодишния край на Откритото състезание на Австралия, само че по-късно се отдръпна от Ролан Гарос, казвайки, че няма да дава конференции, с цел да отбрани психическото си положение, и не взе участие на Уимбълдън. Тя си потегли рано от US Open през септември и си взе неопределена отмора от тениса, разкривайки, че е страдала от меланхолия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР