Бившата лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи, не се

...
Бившата лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи, не се
Коментари Харесай

Бившата лидерка на Мианма не се призна за виновна по обвинение в подбудителство

Бившата лидерка на Мианма Аун Сан Су Чжи , не се призна за отговорна по обвиняване в подбуждане на първото си явяване през днешния ден пред съда, съобщи Ройтерс, като се базира на Би Би Си и организация Мианма нау.

Според юристи на Су Чжи, която бе свалена с боен прелом през февруари, тя е отрекла съучастничество в подбуждане по отношение на писмо на нейната партия, призоваващо интернационалните организации да не сътрудничат с хунтата. Бившата лидерка, която военните държат на скрито място, бе доведена на съвещанието в особено построената правосъдна зала в столицата Найпидау. Към нея има доста обвинявания, измежду които нарушение на противоепидемичните ограничения, нелегално владеене на радиостанции " уоки-токи ", корупция и издаване на държавни секрети.

Държавните медии в Мианма не оповестяват нищо за хода на правосъдните каузи против нея и единственият източник на информация е нейният юрист, на който по-рано този месец военните постановиха възбрана да приказва . Това стана, откакто юристът описа за изказване пред съда на сваления президент Уин Минт. Експрезидентът бил споделил, че часове преди преврата на 1 февруари военните го принуждавали да съобщи властта, като го заплашвали, че ще пострада съществено, в случай че не го направи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР