Бившата кандидатка за президент на Беларус Светлана Тихановска прикани международните

...
Бившата кандидатка за президент на Беларус Светлана Тихановска прикани международните
Коментари Харесай

Тихановска призова ЕС да ѝ осигури гаранции за безопасно връщане в Беларус

Бившата кандидатка за президент на Беларус Светлана Тихановска прикани интернационалните организации да й обезпечат гаранции за безвредно връщане в родината. Това се споделя в известие, качено през днешния ден в нейната страница в месинджъра Телеграм след вчерашна среща на опозиционерката с посланици от Европейски Съюз в ОССЕ, съобщи ТАСС.

"Заедно с интернационалната общественост бих желала да намеря благоприятни условия за безвредно връщане в Беларус. Доколкото против мен са формирани две престъпни каузи с междудържавно търсене, това би трябвало да са специфични гаранции ", показва Тихановска.

На 16 октомври 2020 година Беларус разгласи Тихановска за интернационално търсене за апели към дейности, ориентирани към подронване на националната сигурност. През декември основната прокуратура в страната образува против други опозиционери престъпно дело за основаване на екстремистко формирование, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно в Беларус не престават всеобщи митинги против оповестената победа на президента Александър Лукашенко в президентските избори през август, непризната от опозицията и Запада, припомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР