Бившата дясна ръка на Доналд Тръмп Майкъл Коен се яви

...
Бившата дясна ръка на Доналд Тръмп Майкъл Коен се яви
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп се призна за виновен по обвинения за финансова измама

Б ившата дясна ръка на Доналд Тръмп Майкъл Коен се яви на свидетелската пейка по гражданското дело за машинация против някогашния президент и съобщи, че някогашният му началник " случайно " е завишавал финансовото си положение , съобщи Си Ен Ен.

Това беше първата среща лице в лице сред 77-годишния Тръмп и неговия някогашен персонален юрист, откогато Коен стана един от най-яростните критици на нюйоркския магнат в региона на недвижимите парцели.

Двойката избягваше най-вече образен контакт, до момента в който Коен даваше показания по делото, в което Тръмп и двамата му най-големи синове са упрекнати в преувеличаване на цената на недвижимите активи на Trump Organization, с цел да получат по-изгодни банкови заеми и застрахователни условия.

" Бях претрупан от господин Тръмп да увелича общата стойност на активите въз основа на случайно определено от него число ", съобщи 57-годишният Коен, който в миналото беше прочут като " питбула " на Тръмп, в правосъдната зала в Манхатън.

Коен призна отговорността си за присъединяване в хипотетичната машинация и съобщи, че той и някогашният основен финансов шеф на Trump Organization Алън Уайселбърг са " преработвали класовете активи ", с цел да реализиран " каквото число (Тръмп) ни каже ".

Тръмп, който е любимец за президентската номинация на републиканците през 2024 година, жигосах Коен като " измамник " , когато дойде в съда, с цел да гледа по какъв начин някогашният му юрист свидетелства.

Именно показанията на Коен пред Конгреса през 2019 година провокираха следствието на управляващите в Ню Йорк дали Тръмп изкуствено е завишавал чистото си положение, а двамата от години си разменят нападки.

Преди борбата в правосъдната зала Тръмп ускори враждата, като съобщи пред кореспонденти: " Той е измамник. Не сме създали нищо неправилно. Няма нищо неправилно във финансовите доклади. "

Michael Cohen: Five things he said about Donald Trump - BBC News
— MB scarlett (@ninaretti)
Тръмп не е задължен да участва на правосъдните съвещания, само че се появяваше спорадично, употребявайки изявите си, с цел да се показа като жертва на хипотетичен скрит план на демократите за интервенция в акцията му за преизбиране в Белия дом.

Бившият президент не рискува да попадне в пандиза по делото за машинация, само че основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, демократ, желае 250 млн. $ наказания и премахване на Тръмп и синовете му от ръководството на фамилната империя за недвижими парцели.

Очаква се Коен да бъде главен очевидец и по настрана наказателно дело, което някогашният президент води в Ню Йорк за хипотетично заплащане на " пари за безмълвие " в навечерието на изборите на порнографска актриса.

На Тръмп са повдигнати 34 обвинявания за подправяне на бизнес документи по отношение на заплащането. Той не се признава за отговорен.

През 2018 година Коен беше наказан на три години затвор по делото за безмълвни пари, нарушавания на разпоредбите за финансиране на предизборната акция и укриване на налози, само че беше освободен по-късно повече от година.

In court faceoff, Michael Cohen testifies against Trump in fraud trial. Trump shrugs: 'Proven liar' | Click on the image to read the full story
— KOAT.com (@koat7news)
По-рано този месец Тръмп отдръпна желае, който беше подал против Коен, с който искаше 500 млн. $ за хипотетично нарушаване на адвокатската загадка и съглашението за дискретност.

Не беше посочена причина за отдръпването на желае от Тръмп, само че Коен означи, че това е станало единствено няколко дни преди някогашният президент да се яви на разпит.

Делата за гражданска машинация и за премълчани пари са единствено две от правните борби, пред които е изправен Тръмп, до момента в който се пробва да си върне Белия дом.

През март му следва да се изправи пред съда във Вашингтон за скрит план за замяна на резултатите от изборите през 2020 година, а през май - във Флорида по обвинявания в погрешно боравене със секретни държавни документи.

Тръмп е изправен и пред обвинявания в рекет в Джорджия за хипотетичен скрит план за замяна на изборните резултати в южния щат след провалянето му през 2020 година

Усложнявайки правните му проблеми, трети някогашен юрист, работил по акцията на Тръмп през 2020 година, се призна за отговорен по делото в Джорджия - Джена Елис, в просълзено изказване, изрази страдание за дейностите си.

" Гледам обратно към цялото това прекарване с надълбоко разкайване " , сподели тя пред съда, откакто се призна за отговорна по обвиняване, обвързвано с подправени изказвания за изборна машинация.

" Ако тогава знаех това, което знам в този момент, щях да откажа да съставлявам Доналд Тръмп в тези следизборни провокации ", сподели тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР