Бившата дясна ръка на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Бившата дясна ръка на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Пенс разкритикува претърсването от ФБР на имота във Флорида на Тръмп


Бившата дясна ръка на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския - някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати, разкритикува претърсването от ФБР на парцела във Флорида на някогашния президент, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Споделям огромното безпокойствие на милиони американци след невижданото претършуване на частната резиденция на президента Тръмп ", написа в Туитър Пенс, който след две години би могъл да се окаже съперник на Тръмп в борбата за президентския пост.

Вчера вечерта Тръмп разгласи, че първокласният му парцел във Флорида е обискиран и както той се изрази " окупиран от доста сътрудници на федералната полиция ".

Консерваторите в Съединени американски щати единомислещо споделиха, че става дума за политическо гонене. Пенс, чиято реакция позакъсня, увери през днешния ден, че дейностите от през вчерашния ден подкопават доверието на обществото в правосъдната система на Съединени американски щати.

" След години, в продължение на които, беше установено, че сътрудници на ФБР работят въз основата на политически претекстове по време на нашата администрация, би трябвало да се поправи усещането за пристрастност, което оставя правосъдното министерство ", съобщи Пенс.

Същевременно апелативен съд в правосъден окръг Колумбия постанови, че комисия в Камарата на представителите на американския Конгрес има правото да види данъчните деклрларации на Тръмп, съобщи Ройтерс.

Това е следващ стадий от дълга правосъдна борба и в този момент тя се приближава до края си и има възможност финансовите каузи на Тръмп да излязат нескрито преди изборите през 2024 година, показва организацията.

Тръмп бе първият президент на Съединени американски щати за  последните 40 години, който не е разгласил данъчните си заявления, които биха разкрили елементи за имуществото му и за дейностите на фамилната му компания.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР