Бившата директорката Дома за сираци Таню войвода в Асеновград Весела

...
Бившата директорката Дома за сираци Таню войвода в Асеновград Весела
Коментари Харесай

Шефка на дом за сираци се гаври с деца, отърва затвора

Бившата директорката Дома за сираци Таню челник в Асеновград Весела С. получи 3 месеца условно с 3 години изпитателен. Тя бе упрекната, че е предиздвикала педагог да затвори принудително три от децата в обособена стая.

За абсурда се разбра през лятото на 2011 година, когато децата сами се оплакаха в полицията. Те обяснили, че няколко денонощия ги държали принудително под ключ за наставление и образование, пускали ги единствено до тоалетната.

Проверка на локалната Агенция за протекция на детето тогава откри съществени пропуски и нарушени права на децата, настанени в дома.

През 2013-та някогашната директорка получи присъда от 3,5 година от Асеновградския съд, само че апелира и делото бе върнато за ново следствие. Първоначално тя бе упрекната в принудително лишаване на персонална независимост на три девойки на 13 и 14 години, държани наложително в изолатора на дома.

Още по време на следствието обаче прокуратурата промени обвиняването към Симеонова от причинител в подстрекател на действието, защото през това време тя е била в отпуск, само че е давала инструкции по телефона.

Соченият за неин съизвършител Христо бе приет за почтен по повдигнатото му обвиняване.

Към момента домът за сираци в Асеновград е закрит.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР