Бившата директорка на митниците Петя Банкова остава окончателно в следствения

...
Бившата директорка на митниците Петя Банкова остава окончателно в следствения
Коментари Харесай

Съдът потвърди без мотиви ареста на бившата шефка на митниците. Висши кадри на МВР са разпитвани за Рашков

Бившата директорка на митниците Петя Банкова остава дефинитивно в следствения арест дружно със Стефан Димитров , с който са упрекнати за за контрабанда. Това дефинира в четвъртък Софийският апелативен съд (САС), без да изложи подробни претекстове за преценката си.

Заседанието на магистратите се организира ден откакто прокуратурата упрекна и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев . За разлика от Банкова и Димитров, той не е арестуван, а прокуратурата го остави на независимост под гаранция от 20 000 лева

Първоначално Коцев беше със статут на неизвестен очевидец по делото. За него стана ясно, че е със Стефан Димитров и татко му Марин Димитров , също упрекнат за присъединяване в незаконната група.

Банкова и Димитрови на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) при започване на април. Веднага по-късно Коцев подаде на Министерство на вътрешните работи, само че по-късно я отдръпна с изказванието, от краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов и вътрешния министър Калин Стоянов .

След назначението на служебния кабинет на Димитър Главчев , той уволни Банкова и Румен Радев да освободи и Коцев. Президентският декрет за това, а прокуратурата разгласи, че Коцев, с цел да стане неизвестен очевидец по делото. Накрая към този момент някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи стана обвинен.

На този декор с гласовете на ГЕРБ , Движение за права и свободи , " Възраждане " и " ИТН " беше основана, която да търси връзка на някогашния финансов министър Асен Василев с обвинените за контрабанда. Още на първото ѝ съвещание направи връзка сред тях и някогашния началник на Министерство на вътрешните работи и народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков .

Този сюжет се разви малко откакто договарянията за продължение на общото ръководство на ГЕРБ и ПП-ДБ на втората групировка Стоянов да бъде заменен.
Показанията на началници в Министерство на вътрешните работи
Софийският апелативен съд удостовери в четвъртък определението на (СГС), съгласно който за Банкова и Димитров-младши има доказателства, че са взели участие в незаконна група за контрабанда. Димитров-баща пък беше признат по неотложност в болница.

Разглеждането на ограниченията им за неотклонение на втора инстанция поради заболяване на адвокатката на Банкова - Аделина Натина . Тя въпреки всичко се яви на третото съвещание на САС.

По време на пледоариите на отбраната в залата стана ясно, че сред разглежданията на ограниченията на първа и втора инстанция по делото са разпитани няколко някогашни и сегашни висши чиновници на полицията. Всички те са показали, че до момента в който Рашков е бил начало на министерството, са виждали обвиненият Стефан Димитров да върви при него в Министерство на вътрешните работи, сподели юристът на Димитров Ивайло Найденов .

Сред разпитаните по делото началници в Министерство на вътрешните работи са шефовете на граничната полиция Антон Златанов , на столичната полиция Любомир Николов , някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров , някогашният началник на националната полиция и жандармерията Тодор Гребенаров , както и актуалният министър Калин Стоянов .

" Това
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР