Бившата британска министър-председателка Тереза Мей съобщи вчера на страницата си

...
Бившата британска министър-председателка Тереза Мей съобщи вчера на страницата си
Коментари Харесай

Тереза Мей се ваксинира

Бившата английска министър-председателка Тереза Мей заяви през вчерашния ден на страницата си в Туитър, че се е ваксинирала против ковид.
Току-що ми беше сложена първата доза ваксина против ковид. Тя е безвредна, ефикасна и безболезнена. Направете си и вие, когато ви пристигна редът. Само като се защищаваме един различен, можем да преодолее вируса, означи 64-годишната Мей.

Кампанията по имунизиране във Англия стартира на 8 декември 2020 година До 14 февруари, според проектите на държавното управление, първа доза ваксина получиха 15 милиона души от най-уязвимите групи на популацията, от които са и 88 % от смъртните случаи от COVID-19.

Това са жители на домове за остарели хора, медицински и обществени служащи, контактуващи с заболели, лица над 70-годишна възраст и хора с нежно здраве.

Сред имунизираните бяха кралица Елизабет и брачният партньор й принц Филип, както и престолонаследникът принц Чарлз.

През втория стадий от програмата за имунизиране, който би трябвало да завърши през май, опция да се ваксинират ще имат всички поданици на Обединеното кралство над 50-годишна възраст, а броят на имунизираните ще надвиши 30 милиона.

Очаква се в околните седмици да се имунизира и сегашният министър председател - 56-годишният Борис Джонсън, който през април предходната година изкара няколко дни в интензивното поделение с COVID-19. До момента са имунизирани 19,1 милиона души - съвсем 29 % от популацията. Властите се надяват до края на юли да бъдат ваксинирани всички малолетни британци.

След завършването на втория стадий от акцията, опция да се имунизират ще имат и хората от 40 до 49 години, след това тези от 30 до 39 години и най-после британците на възраст от 18 до 29 години.

В момента във Англия се ползват ваксини на " Pfizer/BioNTecH " и на " AstraZeneca ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР