Бивша израелскадиректорка беше призната за виновна в сексуално посегателство над

...
Бивша израелскадиректорка беше призната за виновна в сексуално посегателство над
Коментари Харесай

Бивша директорка и майка на 8 деца е обвинена за изнасилване на ученички

Бивша израелскадиректорка беше приета за отговорна в полово посягане над две тийнейджърки в учебно заведение за ултраортодоксални еврейски девойки в Австралия, съобщи Би Би Си.

Съдебните заседатели в Мелбърн откриха, че Малка Лейфър е изнасилила и нападнала непристойно сестрите Даси Ерлих и Ели Сапър сред 2003 и 2007 година

56-годишнатаЛейфър сбе пледирала почтена по повече от две дузини обвинявания и прекара години в битка против екстрадиция от Израел. През 2021 година обаче израелски арбитър подреди нейното изгонване в Австралия.

Шестседмичният развой в окръжния съд на Виктория изслуша доказателства, че Лейфър е била почитана фигура в мелбърнското учебно заведение Adass Israel, където жертвите са били ученички.

Те споделиха, че са били измъчвани от Лейфър в заключени класни стаи в учебно заведение, в учебни лагери и в дома на шефа.

Злоупотребата траяла, откакто те завършилии се върнаха в учебното заведение като студенти, където са изпълнявали училищен стаж.

Прокурорът Джъстин Луис твърди, че Лейфър е посочила " податливост към полов интерес към девойки ".Тя се е възползвала от позицията си, сподели той, само че също и от „ уязвимостта иневежествотопо полови въпроси “ на сестрите.

Тогавашните тийнейджърки не са имали полова просвета заради възпитанието си, което се съсредоточаваоколо тяхната ултраконсервативна еврейска религия и общественост, сподели той.

„ Знаейки, че са подценени вкъщи, тя се престорила, че ги обича и им споделила, че им оказва помощ “, твърди Луис.

Адвокаттъ на Лейфър Иън Хил твърди обаче, че обвиняванията са погрешни и слага под подозрение надеждността на очевидците.Правният екип на Лейфър не прикани никакви очевидци на отбрана,включително самата Лейфър.

Лейфър избяга в Израел през 2008 година, откакто против нея бяха повдигнати обвинявания.

Майката на осем деца беше задържана по искане на Австралия през 2014 година, само че две години по-късно израелски съд спря екстрадицията й, като я дефинира като душевен негодна за правосъден развой.

Частни следователи под прикритие по-късно я снимаха да пазари и да подава чек в банка, което накара израелските управляващи да я проверяват и да я арестуват още веднъж през февруари 2018 година Израелският арбитър, който разпореди изгонването й през 2021 година, сподели, че тя се е „ представяла за човек с психологични проблеми ".

Съдебните заседатели изслушаха лимитирани доказателства за нейното пътешестване до Израел и екстрадицията, само че след съвсем две седмици разисквания осъдиха Лейфър за 18 закононарушения, свързани със сестритеЕрлих иСапър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР